x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un urs din Harghita, care a provocat pagube, urmează să fie împușcat

Un urs din Harghita, care a provocat pagube, urmează să fie împușcat

08 Aug 2019   •   13:10
Un urs din Harghita, care a provocat pagube, urmează să fie împușcat

Ursul care a produs pagube locuitorilor din comuna Păuleni-Ciuc în ultima lună va putea fi împușcat întrucât Ministerul Mediului a emis autorizație în acest sens. În această săptămână ursul a intrat într-o gospodărie și a omorât cinci oi, după cum a explicat Domokos Laszlo, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Harghita.

Urmează ca personalul de specialitate din cadrul Asociației de Vânătoare din Zonă să monitorizeze animalul și să-l împuște. Ursul a provocat mai multe daune gospodăriilor din regiune. 

Ministerul Mediului a mai emis autorizație de împușcare pentru un urs care a omorât un cal şi mai multe vite în comuna Sânmartin. Și în acest caz urmează să fie monitorizat animalul, pentru ca paznicii de vânătoare să fie siguri că este acelaşi exemplar. 


Datele APM Harghita arată că, de la începutul anului, au fost raportate circa 150 de pagube produse de animalele sălbatice, 120 dintre acestea fiind provocate de urşi, iar restul de mistreţi, lupi sau castori.  Urşii au provocat pagube la stâne, în stupine, în gospodăriile oamenilor sau în culturile agricole, numărul stricăciunilor fiind aproximativ la fel ca cel de anul trecut. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: urs impuscat