x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ursul Baloo a fost operat de medicii VIER PFOTEN

Ursul Baloo a fost operat de medicii VIER PFOTEN

de Diana Scarlat    |    19 Mar 2013   •   12:45
Ursul Baloo a fost operat de medicii VIER PFOTEN
Baloo, unul dintre cei doi urşi confiscaţi în urmă cu trei săptămâni de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, a fost operat pe 18 martie de medicii VIER PFOTEN, iar acum se simte foarte bine, la Zoo Bucov.

Intervenţia chirurgicală a fost necesară pentru înlăturarea abcesului pe care Baloo îl avea din zona gâtului. Pe parcursul aceleiaşi intervenţii chirurgicale, ursul a fost şi sterilizat. Operatia a fost dusă la bun sfârşit de către doi veterinari ai VIER PFOTEN, în colaborare cu medici parteneri ai organizaţiei, în clinica mobilă a asociaţiei, deplasată la Zoo Bucov, din Ploieşti.

“Ursul şi-a revenit din anestezie la scurt timp după operaţie, iar starea lui este în prezent foarte bună. Baloo şi sora lui, a căror vârstă este estimată la circa doi ani, au fost mutaţi într-un nou amplasament, mult mai mare, cu o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi. După o perioadă de acomodare, tinerii urşi vor împărţi acest spaţiu cu cele două ursoaice mature ale grădinii zoologice Bucov”, explică reprezentanţii VIER PFOTEN. Noul amplasament al celor doi urşi include o porţiune generoasă de sol cu iarbă, copaci şi un bazin cu apă, elemente care le vor stimula comportamentul specific din mediul natural.

“Ne bucurăm că într-un timp atât de scurt am reuşit mutarea ursuleţilor într-un amplasament corespunzător, care le va oferi condiţii mai bune de viaţă de-acum încolo”, spune Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte al VIER PFOTEN.

Cei doi urşi, împreună cu patru, au fost transferaţi de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru la Zoo Bucov pe 27 februarie 2013, printr-un transport asigurat de VIER PFOTEN, la solicitarea autorităţilor competente, respectiv Garda Naţională de Mediu, Inspectoratul general al Poliţiei şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară.

×
Subiecte în articol: urs baloo operatie nutu camataru