x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaccinul Pfizer reduce cu 68% spitalizarea din cauza Covid la copiii cu vârste între 5 și 11 ani

Vaccinul Pfizer reduce cu 68% spitalizarea din cauza Covid la copiii cu vârste între 5 și 11 ani

31 Mar 2022   •   21:00
Vaccinul Pfizer reduce cu 68% spitalizarea din cauza Covid la copiii cu vârste între 5 și 11 ani
Sursa foto: Hepta

Vaccinul Pfizer reduce cu 68% spitalizarea din cauza Covid-19 la copiii cu vârste între 5 și 11 ani și cu 40% în cazul adolescenților, arată cel mai nou studiu american, făcut în timpul valului Omicron.

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au primit vaccinul Pfizer au avut cu 68% mai puține șanse de a fi spitalizați în timpul valului Omicron din Statele Unite decât copiii nevaccinați, potrivit unui studiu.

Adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care au primit două doze de vaccin au avut cu aproximativ 40% mai puține șanse de a fi spitalizați în timpul aceluiași val, a constatat un studiu condus de oameni de știință de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și de la Spitalul de Copii din Boston.

Acesta a fost publicat în New England Journal of Medicine, potrivit Rueters.

Riscul unor forme grave ale bolii a fost cu aproape 80% mai mic pentru cei copiii vaccinați.

Studiul a analizat pacienții vaccinați și nevaccinați cu și fără COVID la 31 de spitale din 23 de state.

Vaccinul a dat rezultate mai bune împotriva variantei Delta a coronavirusului, care a circulat anul trecut. Eficacitatea vaccinului împotriva spitalizării la adolescenți atunci când această variantă era dominantă a fost de aproximativ 93%, a constatat studiul.

×
Subiecte în articol: Vaccinul Pfizer