x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiță face PRECIZĂRI cu privire la doza booster de vaccin anti COVID-19

Valeriu Gheorghiță face PRECIZĂRI cu privire la doza booster de vaccin anti COVID-19

29 Oct 2021   •   13:10
Valeriu Gheorghiță face PRECIZĂRI cu privire la doza booster de vaccin anti COVID-19
Sursa foto: Hepta

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a făcut vineri precizări cu privire la doza booster pentru persoanele cărora li s-au administrat inițial vaccinurile de la Moderna sau Johnson&Johnson.

Astfel, persoanele imunizate la prima schemă cu vaccinul de la Pfizer, AstraZeneca și Johnson&Johnson și care aleg pentru rapel tratamentul Moderna, vor primi o doză întreagă, iar cei care au fost vaccinați inițial tot cu Moderna vor primi la rapel o jumătate de doză.

Recomandarea intră în vigoare de luni, 1 noiembrie 2021.

De asemenea, au fost făcute recomandări și pentru persoanele vaccinate inițial cu vaccinul Johnson&Johnson.

„Am decis în baza recomadărilor și studiilor științifice că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel după minim 6 luni, de primă intenție, cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează penru Moderna, doza va fi întreagă. De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor putea opta la rapel și pentru a face același tip de vaccin, adică Johnson&Johnson. Prima recomandare este de a face un vaccin pe bază de ARN Mesager, dar se permite, la opțiunea pacientului, să se administrreze același tip de vaccin”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Această recomandare se va aplica de luni, 8 noiembrie.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că toate instrucțiunile au fost transmise către DSP-uri și centrele de vaccinare.

Mediafax

×