x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste o jumătate de tonă de arome de tutun narghilea descoperită cu ajutorul scannerelor

Peste o jumătate de tonă de arome de tutun narghilea descoperită cu ajutorul scannerelor

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2024   •   16:30
Peste o jumătate de tonă de arome de tutun narghilea descoperită cu ajutorul scannerelor

Vameșii au descoperit peste o jumătate de tonă de arome de tutun narghilea. Cu o valoare de piață de aproximativ 640.000 lei, aromele de tutun au fost detectate ca urmare a scanăriiunui microbuz care se deplasa pe ruta Republica Moldova – Rusia.

„În data de 1 iulie 2024 s-a prezentat la Biroul vamal de frontieră Albița pentru controlul vamal, pe sensul de intrare în țară, un microbuz care se deplasa pe ruta Republica Moldova – Federația Rusă. Având în vedere faptul că la acest birou vamal, autorităţile vamale și de frontieră din România şi Republica Moldova implementează controlul coordonat, pe sensul de intrare în România, mijlocul de transport a fost selectat pentru scanare, de către inspectorii vamali din cele două țări, în urma analizei de risc realizate pe baza informațiilor disponibile la nivelul celor două autorități vamale”, potrivit unui comunicat de presă al Autorității Vamale Române.

Astfel au fost detectate, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la vămuire, în structura interioară a mijlocului de transport cantitatea de 540 kg arome de tutun narghilea, cu o valoare de piață de aproximativ 640.000 lei.

„Întrucât există indicii privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă bunurile au fost reținute de autoritatea vamală și predate organelor SPF Huși în vederea continuării cercetărilor”

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vama tutun narghilea