x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vanghelie: Dacă Oprea nu e destituit de Boc, miniştrii PSD se retrag de la guvernare

Vanghelie: Dacă Oprea nu e destituit de Boc, miniştrii PSD se retrag de la guvernare

de Veronica Micu    |    13 Ian 2009   •   00:00
Vanghelie: Dacă Oprea nu e destituit de Boc, miniştrii PSD se retrag de la guvernare

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, ieri seară, într-o emisiune televizată, că, dacă ministrul de Interne Gabriel Oprea nu va fi revocat din funcţie, miniştrii social-democraţi se retrag de la guvernare. Potrivit preşedintelui PSD Bucureşti, acest subiect a fost discutat şi în şedinţa BPN.



"Dacă domnul Oprea nu va fi destituit de domnul prim-ministru Emil Boc, miniştrii noştri se retrag de la guvernare. Deci asta este discuţia pe care am purtat-o chiar şi azi (luni - n.r.) în BPN", a afirmat Vanghelie la Antena 3. El a precizat că PSD rămâne la guvernare numai în condiţiile stabilite prin protocolul convenit cu PDL. "A susţinut foarte bine domnul preşedinte Mircea Geoană, este foarte clar că rămânem numai în condiţiile în care am semnat acest parteneriat. Nu rămânem la guvernare oricum", a precizat liderul PSD Bucureşti. Conducerea PSD a decis cu o largă majoritate retragerea sprijinului politic ministrului de Interne Gabriel Oprea, urmând să facă o nouă propunere pentru acest post, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, liderul partidului, Mircea Geoană, care a anunţat şi propunerea de excludere a lui Oprea din PSD, informează Mediafax. Geoană a precizat că propunerea de excludere a lui Oprea din formaţiunea social-democrată a fost înaintată Comisiei de integritate a partidului.
Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anunţat, vineri, după şedinţa de Guvern, numirea a patru secretari de stat în MAI, precum şi a lui Virgil Ardelean la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a ministerului, cu rang de secretar de stat. Premierul Emil Boc a semnat decizia prin care chestorul de poliţie Virgil Ardelean, supranumit "Vulpea", este numit la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul de Interne. Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat că premierul Emil Boc a acceptat propunerile de numire în funcţie la MAI avansate de Gabriel Oprea fără a le verifica cu Mircea Geoană şi că a semnat aceste numiri deşi fusese rugat de liderul PSD ca acestea să nu fie publicate în Monitorul Oficial. Năstase a precizat că, în ciuda faptului că, potrivit articolului 18 din protocolul de colaborare PSD-PDL, propunerile privind secretarii de stat urmau a se face prin intermediul unui tabel şi sub semnătura preşedintelui PSD, el a fost surprins că, în cazul secretarilor de stat de la MAI, premierul Emil Boc a acceptat propunerile venite direct de la Gabriel Oprea, fără a le verifica în prealabil cu preşedintele PSD Mircea Geoană. Adrian Năstase s-a declarat surprins, de asemenea, de faptul că premierul Emil Boc "a ţinut" să semneze aceste numiri, inclusiv numirea şefului DGIPI, în condiţiile în care avusese cu Mircea Geoană o convorbire telefonică în care fusese rugat să nu publice în Monitorul Oficial aceste numiri, pentru a fi rediscutate în interiorul PSD. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a precizat că ediţia respectivă a Monitorului Oficial a fost întârziată, noaptea, "ca să poată fi înscris şi decretul de numire a directorului DGIPI şi a secretarilor de stat".

×
Subiecte în articol: romania psd oprea