x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viaţa oamenilor nu va mai fi la fel, dacă asta va ajunge realitate. Unii vor să aducă viitorul în prezent

Viaţa oamenilor nu va mai fi la fel, dacă asta va ajunge realitate. Unii vor să aducă viitorul în prezent

de IncomeMagazine    |    13 Oct 2012   •   17:53
Viaţa oamenilor nu va mai fi la fel, dacă asta va ajunge realitate. Unii vor să aducă viitorul în prezent
Sursa foto: thinkstock

Filmele SF ne asalteaza, pur si simplu , cu imagina unui viitor care, daca ar fi sa dam crezare scenaristilor, ar fi trebuit deja sa fie prezent. Incepand cu aparate pe perna de aer sau skarboard-uri zburatoare si terminand cu roboti dotati cu simturi si inteligenta.

In respectivele filme, oamenii se pregatesc sa zboare spre planete indepartate pentru a face rost de minereuri, in timp ce, in realitate, nu a fost pusa la punct nici macar tehnologia de fabricare a masinilor zburatoare. Nici macar pe Luna nu am ajuns decat asa, in treacat. Publicatia americana Mashable a intocmit o lista cu noutatile care ar fi trebuit sa apara pana acum in viata noastra.

1. O baza pe Luna. Un rover pe Marte este ceva extraordinar si nimeni nu contesta misiunea NASA. Dar omenirea astepta altceva, o baza permanenta, cu localuri McDonald’s sau Starbucks. Cu orase si gradini, cu cozi la micul dejun si cu plimbari in peisajul selenar. Unii ar fi vrut, poate, ca SUA sa dispuna chiar si o echipa de fotbal pe Luna si sa mearga in concediu pe singurul satelit natural al Pamantului. Dar....

2. Masini pe perna de aer. Circulatia rutiera a devenit, se pare, o problema de amploare globala. Toate marile orase se confrunta cu asta: soferii pierd ore bune pentru a ajunge la destinatie daca au proasta inspiratie sa aleaga un traseu aglomerat. Or, daca ar fi existat minunatele masini pe perna de aer, care trec pe deasupra arterelor de circulatie fara sa deranjeze pe nimeni, problema s-ar fi rezolvat de la sine. E adevarat, Google a reusit sa construiasca o masina fara sofer, dar ce folos?

Citeşte un top cu cele mai tari lucruri care ar putea schimba viaţa oamenilor, pe www.incomemagazine.ro

Citeste si
Ce ar insemna pentru Israel destramarea Siriei

Pozele nud i-au prins bine. A fost încoronat "omul anului"
Cine a castigat din recesiune. Inclusiv Nouriel Roubini

SUA au creat cea mai distrugătoare armă din istoria omenirii

Cum va arata viitoarea harta a lumii

×
Subiecte în articol: baza pe Luna Masini pe perna de aer