x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta anunță pe Facebook: Deputații coaliției vor vota Codul Fiscal cu TVA redusă la 19%

Victor Ponta anunță pe Facebook: Deputații coaliției vor vota Codul Fiscal cu TVA redusă la 19%

21 Iun 2015   •   21:45
Victor Ponta anunță pe Facebook: Deputații coaliției vor vota Codul Fiscal cu TVA redusă la 19%
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta anunţă pe Facebook că deputaţii Coaliţiei vor vota miercuri Codul Fiscal cu TVA redusă la 19%, existând posibilitatea ca această cotă să fie aplicată înainte de 1 ianuarie 2016.

"În această după amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri deputaţii Coaliţiei PSD- UNPR- ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare - reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 (nu 20%) - astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010 - avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20), am discutat şi este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!", scrie Ponta pe Facebook.

Premierul adaugă că, de asemenea, a vorbit cu cei doi miniştri şi despre scăderea de la 1 iulie a preţurilor medicamentelor cu 20%.

"De la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% - o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern. Ca de fiecare dată în ultimii 3 ani noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului şi a face mai bună viaţa românilor, ceilalţi fac scandal şi sunt iresponsabili!!!", mai scrie prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta se află în Turcia, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi.

Duminică, el a anunţat că va fi externat însă că va trece printr-o perioadă de recuperare, motiv pentru care va cere preşedintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuţiile funcţiei de prim-ministru în aceste zile.

×