x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesajul lui Ponta, la un an de protestele anti-Băsescu

Mesajul lui Ponta, la un an de protestele anti-Băsescu

10 Ian 2013   •   16:35
Mesajul lui Ponta, la un an de protestele anti-Băsescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu ocazia împlinirii a un an de când au început protestele de stradă generate de demiterea lui Raed Arafat şi care au culminat cu demiterea premierului de la acea vreme, Emil Boc.

Redăm mai jos întregul mesaj.

"Astazi marcam un an de cand romanii au iesit in strada, in apararea unui concetatean de-al lor: Raed Arafat. In urma cu un an a inceput schimbarea reala din Romania, a fost startul unui lung sir de evenimente care ne-a dus pe noi toti, ca natiune, in punctul in care ne aflam acum.

Sute si mii de romani au iesit, pe 10 ianuarie 2012, in strada, in toata tara. Sute de mii si milioane de romani au iesit, pe tot parcursul anului trecut, la vot pentru a produce schimbarea atat de mult dorita de noi toti.

Voua, tuturor celor care ati fost, fizic sau macar sufleteste, alaturi de primii romani care au iesit in strada, va datorez un profund respect. Fara curajul vostru, fara vocile voastre, nimic din ceea ce s-a intamplat in 2012 nu ar fi fost posibil.

Privesc in urma la acele momente cu o foarte mare responsabilitate. Si spun foarte clar: noi, cei aflati acum in functii de conducere, nu trebuie sa fim ca ei. Si nu vom fi ca ei! Am demonstrat si vom continua sa dovedim ca suntem altfel, ca nu promovam aroganta ca politica de stat, ca suntem transparenti, ca stim sa comunicam cu romanii, ca va respectam pe fiecare in parte, si pe toti laolalta.

Va vom spune adevarul, pentru ca ati fost prea mult timp mintiti. Si vom face tot ceea ce sta in puterea si capacitatea noastra pentru a nu mai fi o tara dezbinata, pentru a trai, din nou, impreuna ca o natiune unita". 

×