x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Florin Cîțu: Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să mai vorbim de un val patru al pandemiei

VIDEO Florin Cîțu: Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să mai vorbim de un val patru al pandemiei

22 Iun 2021   •   16:40
VIDEO Florin Cîțu: Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să mai vorbim de un val patru al pandemiei
Sursa foto: Lucian Alecu

Dacă ne vaccinăm, atunci nu ar trebui să mai existe un val patru al pandemiei de COVID-19, potrivit premierului Florin Cîțu.

"Populaţia eligibilă, dacă se vaccinează, nu ar trebui să mai vorbim de valul patru şi ştiu că se discută foarte mult în spaţiul public în acest moment despre valul patru. Repet: nu avem niciun motiv să avem un val patru în România puternic. S-ar putea să avem un val patru, pentru că gripa vine în fiecare an, aşa s-ar putea să avem şi aici, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ, cu efecte semnificative, pentru că avem vaccin în România şi dacă ne vaccinăm, nu avem acest val patru", a declarat acesta. 

Prim-ministru a vorbiit și despre tulpina Delta, cea mai agresivă variantă a coronavirusului.

" Deci, ăsta este un risc pe care-l ştim cu toţii, este deocamdată cea mai agresivă şi cele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate, acolo este vulnerabilitatea, şi, bineînţeles, comunităţile unde rata de vaccinare este mică. Deci, dacă ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, ar trebui să nu avem un val patru cu probleme, soluţia este simplă din punctul meu de vedere.

Dacă alegeţi să vă vaccinaţi acum , vă vaccinaţi pentru dumneavoastră şi pentru siguranţa familiei dumneavoastră. Facem acest lucru pentru noi toţi, pentru a reveni la normalitate. Ne vaccinăm pentru a proteja şi părinţii şi copiii, pe cei vulnerabili din familie ", a precizat Cîțu.

El a vorbit și despre relaxarea traptată a restricțiilor. 

"O cerinţă foarte mare a fost aceea de a redeschide, în zonele rurale, târgurile, talciocurile, târgurile de animale şi vom putea face acest lucru de la 1 iulie tocmai pentru că lumea se vaccinează şi, în zonele unde avem o rată de vaccinare mare, vom putea să le deschidem şi să le ţinem deschise, nu mai vorbesc de concerte şi aşa mai departe".

 

 

×