x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Nicușor Dan spune STOP risipei banului public: ”Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri și statui”

VIDEO: Nicușor Dan spune STOP risipei banului public: ”Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri și statui”

de Alice Petrescu    |    15 Mar 2021   •   12:06
VIDEO: Nicușor Dan spune STOP risipei banului public: ”Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri și statui”
Sursa foto: Lucian Alecu

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a anunțat că a decis ca în 2021 să oprească "risipa banului public" , în instituția pe care o conduce. Edilul a precizat că anul acesta se reduc substanţial banii pentru festivaluri şi târguri, se renunţă la achiziţia de autovehicule şi nu se mai alocă bani pentru publicitate. De asemenea, primarul a mai declarat că se renunţă și la o parte din stimulentele financiare.

„Este un buget prin care vrem să ieșim din minciună, din delirul grandoman al fostei administrații, este un buget prin care vrem să facem lucruri concrete, lucruri fundamentale și nu spoiala fostei administrații. Vrem să stopăm risipa și să deschidem calea construcției, pentru că Bucureștiul are nevoie de construcție”, a spus Nicușor Dan.

 

Edilul Capitalei anunță o serie de reduceri în acest an

„Reducem substanțial banii pe festivaluri, târguri, decorațiuni și alte asemenea. Bugetul pentru aceste evenimente a fost în 2019, anul de dinainte de pandemie, de peste 200 de milioane de lei. Pentru 2021 e de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate. (...) Renunțăm pentru acest an la achiziții de autovehicule, nu este o prioritate pentru noi, nu alocăm bani pentru noi statui, după cum știți a fost o tradiție a ultimilor 10 ani să se aloce 10-20 de milioane pentru noi statui, nu alocăm bani pentru campanii publicitare”, a spus edilul.

De asemenea, Nicușor Dan, a anunțat că nu va aloca în 2021 fonduri pentru construcția Catedralei Neamului.

”Nu avem un buget dedicat bisericilor, acesta este la Direcția de Arhitectură și Peisagistică. Pentru Catedrala Neamului nu au existat propuneri pentru bugetare” a spus Nicușor Dan.

Catedrala Neamului a primit mai multe alocări din partea fostei administrații, condusă de Gabriela Firea.

 

Nicușor Dan: Nu susțin voucherele pentru ochelari, pentru dinți, vacanțe sau biciclete

Întrebat, luni, în cadrul unei conferințe de presă dacă susține continuarea programelor începute de fosta adminsitrație, care prevăd acordarea de vouchere, Nicușor Dan spus că decizia este la Consiliul General, dar că nu susține multe dintre aceste programe.

„Decizia este la Consiliul General. Vouchere pentru ochelari nu susțin, vouchere pentru dinți nu susțin, vacanțe, nu susțin, Materna susțin. Programul pentru biciclete e un program oprit în acest moment, susțin crearea de piste pentru biciclete și susțin un tranport alternativ cât mai dezvoltat și chiar în PNRR există un proiect pentru piste de bicilete, dar să dai oamenilor bani pentru biciclete când ei nu au ce să facă cu ele e absurd”, a spus primarul general.

Ce spune despre stimulentele pentru persoanele cu handicap

În ceea ce privește stimulentele acordate persoanelor cu handicap, Nicușor Dan crede că acestea ar trebui acordate de către primăriile de sector.

„Eu susțin într-o oarecare măsură aceste stimulente cu mențiunea că este o zonă care, așa cum este structura administrației, ar trebui să revină mai degrabă sectoarelor, decât Primăriei Municipiului București, deci este o decizie pe care trebuie să o luăm împreună cu Consiliul General, pentru că ei votează bugetul, împreună cu sectoarele, și împreună cu Guvernul, pentru că Guvernul propune Parlamentului alocarea financiară pentru Primăria Capitalei și pentru cele de sector. În propunerea de buget pe care am făcut-o sunt prevăzute 100 de milioane, care sunt datorii pe stimulente, adică banii necesari pentru a ajunge la zi cu aceste stimulente, și sunt prevăzute stimulentele până la jumătatea anului 2021”, a mai spus Nicușor Dan.

În plus, Nicușor Dan a mai anunțat că vrea să renunţe și la sumele de bani pe care familiile le primesc la 25 de ani de căsătorie. Primarul Capitalei spune că vor fi păstrate alte stimulente, cum este cel pentru reducerea abandonului şcolar.

×