x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Violenţă sau mila domnului stareţ

Violenţă sau mila domnului stareţ

27 Aug 2010   •   00:00

Jurnaliştii de la Cancan publică imaginile şocante ale unui incident care a avut loc în curtea mănăstiri din judeţul Constanţa. Stareţul mănăstirii Basarabi, Teotim Popa, a fost filmat în timp ce bate cu cruzime un bătrân, a cărui vină, conform Cancan, a fost aceea de a trece prin curtea lăcaşului fără aprobarea sa.

Trecând de la agresiunea verbală la cea fizică, violenţa invadează şi locuri în care cu greu s-ar putea crede că ar putea fi prezentă.
Vocaţională prin excelenţă, menirea de păstor al sufletelor impune detaşarea de cele lumeşti şi apropierea cu căldura sentimentelor de oamenii în nevoie, lucru posibil atât timp cât nu este doar un alt mod de a câştiga existenţa.

UPDATE. Într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului se arată că instituţia a luat act de imaginile prezentate de media, cu privire la comportamentul neadecvat al protosinghelului Teotim Popa de la mănăstirea Basarabi - Protoieria Medgidia, judeţul Constanţa.
El a fost deferit Consistoriului monahal - tribunalul bisericesc investit cu puterea de a judeca abaterile disciplinare ale călugărilor dintr-o eparhie.
Arhiepiscopia Tomisului a mai precizat că până la finalizarea cercetării şi pronunţarea sentinţei Consistoriului monahal instituţia îşi rezervă dreptul de a nu comenta în niciun fel incidentul.


×
Subiecte în articol: observator