x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlad Voiculescu: Înfricoșătoare lipsa de logică a deciziilor anunțate de Ministerul Educației

Vlad Voiculescu: Înfricoșătoare lipsa de logică a deciziilor anunțate de Ministerul Educației

29 Sep 2021   •   21:14
Vlad Voiculescu: Înfricoșătoare lipsa de logică a deciziilor anunțate de Ministerul Educației

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu spune că deciziile anunțate miercuri de Ministerul Educației, care vor permite funcționarea școlilor cu prezență fizică, indiferent de rata de infectare, arată dispreț pentru știință.Potrivit acestuia, „decuplarea” scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate este efectul „decuplării deciziilor guvernului de date și știință”, în condițiile în care nu există un alt indicator în acest sens.

În ceea ce privește intensificarea măsurilor de control din partea autorităților, Vlad Voiculescu înteabă cine și ce va controla: Fără testare nu există niciun fel de triaj epidemiologic, iar testarea în școli știm deja că nu este posibilă - cu siguranță nu acum pe termen scurt”.

El mai spune că testele din salivă, propuse de autorități, nu sunt relevante.

testelor din salivă a fost vânturată deja în martie, atât de către domnul Câmpeanu cât și de către domnul Cîțu. Ba mai mult, cel din urmă și-a permis să dea directive în conferința de presă instituțiilor din sănătate să aprobe testele non-invazive din salivă. Realitatea este din păcate însă aceeași din luna martie: testele din salivă nu sunt relevante. Ne furăm singuri căciula! Ministerul Educației arată dispreț pentru știință, ignorând (decuplând) singurele date disponibile, politizează decizii pur tehnice precum aprobarea unor produse precum testele de salivă, manipulează prin prezentarea unor non-soluții ca justificare pentru asumarea unor riscuri majore pentru sănătatea copiilor și nu numai”, a mai scris Voiculescu pe Facebook.ția>

Ministrul Educației a anunțat, referitor la scenariile de functionare a școlilor, că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase a decis decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.

 

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu