x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Vrăjeli” de 450.000 de euro

„Vrăjeli” de 450.000 de euro

de Mara Raducanu    |    12 Dec 2011   •   21:00
„Vrăjeli” de 450.000 de euro

La doar o zi dupa ce au protestat in fata Parlamentului impotriva initiativei deputatului Nicolae Paun de a scoate in afara legii vrajitoria, 'blestemele' si vrajile facute au inceput sa se abata chiar asupra lor. Nu stim daca ziua de 13 a adus ceasul rau sau daca vrajitoarele au citit in globul de cristal ceea ce urma sa li se intample. Cert este ca marti dimineata politia a descins la locuintele vrajitoarelor din Bucuresti si Chitila, acuzate de inselaciune si santaj.

Potrivit lui Christian Ciocan, seful biroului de Presa din cadrul IGPR, sapte persoane, trei femei si patru barbati, au fost duse la audieri. Doua dintre femei erau 'Mellisa' si 'Vanesa', care s-au autointitulat cele mai mari clarvazatoare ale magiei albe si magiei negre. Ele isi racolau clientii prin SMS in care spuneau ca sunt singurele care pot ajuta in diverse probleme legate de dragoste, cariera si sanatate. Ele au fost duse la Tribunalul Ilfov, cu mandat de arestare preventiva.

Povestea vrajitoriei incepea foarte frumos... Mai intai, acestea cereau bani putini si obiecte de mica valoare. Dupa ce simtea ca le iese pasenta, vrajitoarele schimbau foaia. Pardon, vraja! Pe parcurs, sumele cerute de la victime cresteau substantial. Vrajitoarele 'Melissa' si 'Vanessa' au reusit ? mai de bunavoie, mai de dragul amenintarilor si santajelor aplicate unor persoane cunoscute care le-au calcat pragul ? sa stoarca sume colosale de bani din buzunarelor acestora. Bineinteles, 'ritualul' cu lovelele se intampla dupa ce ii descanta sa le mearga mai bine – fie in dragoste, in cariera sau pentru indepartarea dusmanilor! Cea care 'a gustat' cel mai mult din blestemele vrajitoarelor este Oana Zavoranu.

Tot incercand sa afle cine sta in calea fericirii ei si ce vraji i s-au facut ca sa nu-i mearga bine in viata, Zavoranu a scos din buzunar nici mai mult nici mai putin decat 450.000 de euro, potrivit unor surse judiciare. Potrivit anchetatorilor citati Mediafax, 'Vanessa' ar fi primit 3.000 de lei de la Oana Zavoranu pentru a indeparta farmecele ce i-ar fi fost facute de mama si socrii sai. In acest caz se fac cercetari cu privire la inselaciune si santaj. 'Din cercetarile efectuate pana in acest moment procesual, a reiesit faptul ca, in perioada februarie – octombrie 2011, partea vatamata Z.I. (Zavoranu Ioana – n.r.) a fost contactata de o persoana necunoscuta, care s-a recomandat ca fiind vrajitoarea de magie alba «Vanessa» care, sub pretextul efectuarii unui ritual de indepartare a farmecelor si blestemelor ce ar fi fost facute de mama si socrii partii vatamate, a determinat-o pe aceasta sa-i plateasca suma de 3.000 lei.'

Aparut si el pe lista clientilor pagubiti cu 100.000 de euro, deoarece ar fi apelat la vraji ca sa-i mearga bine in cariera, fotba­listul Banel Nicolita a dezmintit marti in cadrul unei emisiuni aceste informatii. 'Nu e posibil ca asemenea oameni sa se foloseasca de persoane publice. Nu am nici o treaba. Cum sa dau eu o suta de mii? Eu am credinta in Dumnezeu si atat. Niciodata nu am facut-o, niciodata nu o sa o fac in viata mea, pentru ca eu cred foarte mult in Dumnezeu. Nu e posibil ca asemenea oameni sa vina si sa-mi strice imaginea in acest mod, fara sa aiba 0,50 la suta adevar', a declarat fotbalistul. El sustine ca ii va da in judecata pe cei care au spus ca a fost la vrajitoare si le va cere daune de un milion de euro, suma pe care o va dona unor case de copii. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, pragul vrajitoarelor a fost trecut si de alte persoane publice si oameni politici, care au lasat si ei in ghiocul 'norocos' sute de mii de euro.

De cele mai multe ori, persoanele pagubite isi dadeau seama ca sunt inselate, dar erau santajate. Tehnica, una simpla: cand clientii doreau sa intrerupa legatura cu ele, acestea si rudele lor ii amenintau ca se afla sub puterea unor vraji si ca li se poate intampla ceva rau. Potrivit lui Christian Ciocan, vrajitoarele se ocupau cu practici vodoo, sacrificare de ani­ma­le in cimitire si pe langa cursuri de apa.

×