x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 19 noiembrie 2008

Vremea probabilă 19 noiembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    19 Noi 2008   •   00:00

În cursul zilei de ieri, cerul a fost mai mult noros în jumătatea de nord a Moldovei, dar şi în cea mai mare parte a Olteniei şi în nord-vestul Munteniei, unde, îndeosebi în zona de deal a acestor regiuni, a plouat slab.



 Regimul termic a fost apropiat de cel normal la această dată. Mari modificări în ceea ce priveşte evoluţia temperaturii aerului nu se vor produce astăzi, însă de mâine vremea va fi în încălzire. Către sfarsitul de săptămâna, mai ales sâmbătă, creşterea de temperatură va fi mai evidentă, cel puţin în Muntenia, Moldova şi Dobrogea, când s-ar putea semnala precipitaţii doar în cursul nopţii. Ploile, care pot avea şi caracter de aversă, pot fi însoţite de descărcări electrice şi vor fi mai însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia, la deal şi la munte, dar şi în nordul Moldovei şi în Transilvania. Din punct de vedere hidrologic, mai ales că vin după o foarte lungă perioadă fără precipitaţii, eventualele cantităţi nu implică nici un fel de risc. Doar în nordul Carpaţilor Orientali se poate depune un strat de zapadă consistent. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va sufla tare. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 80C   min.: –20C
Periferie:   max.: 80C   min.: 00C

Azi (miercuri):
Cerul va prezenta înnorări în cursul zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică va scădea mai ales în a doua parte a intervalului.

Mâine (joi):
Cerul va fi variabil, iar la începutul zilei vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări. Maxima: 10°C; minima: 2°C.

Poimâine (vineri):

Cerul va prezenta înnorări mai ales în a doua parte a intervalului, când vor fi condiţii să plouă slab. Presiunea atmosferică va mai scădea uşor. Maxima: 13°C; minima: 4°C.

LA MUNTE


Azi (miercuri):
Cerul va fi mai mult noros în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde local va ninge slab. În restul zonelor montane, înnorările vor fi temporare şi doar izolat şi trecător va fulgui. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în zona înaltă. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Mâine (joi):
Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi în Carpaţii Orientali şi Occidentali, va ninge slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Valorile termice vor fi comparabile cu cele ale intervalului anterior. În depresiuni, izolat va fi ceaţă.

Poimâine (vineri):
Temperatura aerului va continua să se încălzească uşor în majoritatea zonelor montane. Cerul va fi mai mult noros şi local se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla moderat, până la tare în zona înaltă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.  

Azi (miercuri):
Presiunea atmosferică va scădea, mai accentuat în nordul şi nord-estul ţării, de la valori în jur de 755 mmHg până la valori în jur de 752-751 mmHg.

Mâine (joi):
Presiunea atmosferică va continua să scadă de la valori în jur de 752 mmHg până la valori în jur de 746-745 mmHg.

×
Subiecte în articol: meteo presiunea atmosferică