x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 22 noiembrie 2008

Vremea probabilă 22 noiembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    22 Noi 2008   •   00:00

Scăderea de temperatură va fi semnificativă astăzi, dar şi la noapte. Dacă ziua de ieri a adus în sudul ţării valori termice de până la 18°C, pentru prima zi de week-end aşteptăm valori maxime de cel mult 12°C...13°C.



 Dimineaţa de duminică aduce valori negative în toate zonele, chiar –9°C...–10°C în nord şi centru. Regimul cel mai sever este aşteptat în zona montană, unde va ninge viscolit, iar stratul de zăpadă va continua să crească. Pe creste, viteza vântului va depăşi 100 km/h. În acest sens, în cursul zilei de ieri a fost emis un mesaj de atenţionare cod galben privitor la aspectul de iarnă pe care îl are vremea în zona de munte. De altfel, mase de aer foarte rece, de origine polară, vor fi antrenate către latitudini din ce în ce mai sudice, determinând valori scăzute de temperatură în majoritatea ţărilor europene, ale căror servicii meteorologice naţionale au emis atenţionări sau avertizări în zilele precedente. Pentru multe zone, ziua de astăzi va aduce primele precipitaţii solide ale acestui sezon rece, însă fenomenele vor fi de intensitate scăzută şi slabe cantitativ. (meteorolog Teodora Cumpănaşu)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 60C  min.: –40C
Periferie:   max.: 70C  min.: –30C

Azi (sâmbătă):

Vremea se va răci accentuat. În cursul zilei, cerul va fi noros şi va ploua. Seara şi noaptea, înnorările vor fi temporare şi trecător pot fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla în general moderat. Presiunea atmosferică va fi staţionară la începutul intervalului, apoi va creşte accentuat.

Mâine (duminică):
Vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Maxima: 6°C; minima: –6°C.

Poimâine (luni):

Vremea se va menţine rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 7°C; minima: –2°C.

LA MUNTE


Azi (sâmbătă):
Vremea se va răci şi cerul va fi noros. Va ninge şi se va depune un strat de zăpadă consistent. Vântul va sufla tare, mai ales pe creste.

Mâine (duminică):

Vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi ziua, local, în Carpaţii Occidentali, în Carpaţii Orientali şi izolat în Carpaţii Meridionali va mai ninge. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale.

Poimâine (luni):
Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii, când pe arii restrânse, mai ales în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului va creşte uşor. Presiunea atmosferică va staţiona la începutul intervalului, dar va creşte brusc spre seară.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (sâmbătă):

Presiunea atmosferică va creşte treptat de la valori în jur de 732...733 mm Hg până la valori în jur de 740...741 mm Hg.

Mâine (duminică):
Presiunea atmosferică va continua să crească de la valori în jur de 740...741 mm Hg până la valori în jur de 750...751 mm Hg.

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază sau filmează şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: vremea meteo presiunea atmosferică