x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabila 25 octombrie 2008

Vremea probabila 25 octombrie 2008

de Sorin Anghel    |    25 Oct 2008   •   00:00

Sistemul noros existent în ultimele zile la nord de zona geografică a României a pătruns în noaptea de joi/ vineri în nordul şi în centrul ţării, apoi şi în nord-est şi în vest, şi cu ploi, dar puţine şi în general slabe cantitativ, iar în cursul zilei de ieri şi azi-noapte şi în restul teritoriului.



În masa de aer rece postfrontală, presiunea atmosferică a crescut în partea de nord a Ucrainei, unde s-a format un anticiclon mobil, care a început să se extindă şi în Câmpia Panonică şi în estul României, prin nordul Moldovei. Această extindere plus o scădere de presiune în altitudine, mai întâi la nord-est de ţară, apoi şi în sud-est şi sud, vor izola nebulozitatea existentă aici şi o va face să staţioneze, în acest sfârşit de săptămână. Va persista şi aerul rece, care a însemnat maxime ieri sub 19 grade. Ploile însă, tot puţine şi slabe cantitativ, se vor restrânge ca arie la Oltenia şi vestul, sud-vestul Munteniei, iar vântul va fi moderat în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea, cu unele intensificări doar în zona litoralului şi a Deltei Dunării. Cu aceste schimbări, vremea din ţara noastră va fi normală pentru această dată şi ca aspect, şi din punct de vedere termic. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 150C   min.: 70C
Periferie:    max.: 140C   min.: 60C

Azi (sâmbătă):
Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Senzaţia de frig va fi una sporită dimineaţa şi seara. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Mâine (duminică):

Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică va scădea. Maxima: 15°C, iar minima: 5°C.

Poimâine (luni):
Cerul va fi variabil şi vântul în general slab. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de
ceaţă. Maxima: 16°C, iar minima: 3°C.

LA MUNTE


Azi (sâmbătă):
Cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse va ploua slab, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului. În zona înaltă vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului se va menţine la valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Pe arii restrânse, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

Mâine (duminică):
Cerul va fi temporar noros. Ziua, izolat va mai ploua slab în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, iar pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative.

Poimâine (luni):
Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde izolat vor fi condiţii de ploaie slabă. Pe văi şi în depresiuni, îndeosebi dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe umiditatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu barometrul.

Azi (sâmbătă):
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante, menţinându-se la valori în jur de 765 mm Hg.

Mâine (duminică):

Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 765 mm Hg până la valori în jur de 759 mm Hg.

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază sau filmează şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: vantul meteo presiunea atmosferică