x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 27 noiembrie 2008

Vremea probabilă 27 noiembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    27 Noi 2008   •   00:00

Dacă alaltăieri, în Bărăgan şi în Dobrogea, dar şi în sudul Moldovei a fost foarte cald, ieri la amiază, în aceste regiuni se înregistrau valori de temperatură mai mici decât cele de la orele dimineţii, la o treime din cele din ziua precedentă sau mai mici.



Marţi, la Călăraşi, temperatura maximă a fost de 18°C, iar ieri la prânz se înregistrau doar 5°C. În condiţiile degajării cerului, în urma pătrunderii de aer rece, mai scad şi minimele, care vor fi preponderent negative, de până la –10°C... –12°C în estul Transilvaniei. Din noaptea de vineri spre sâmbătă, temperatura aerului va începe să crească şi în zonele joase, dar şi la munte. Un nou sistem noros va aduce precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie, iar sâmbătă ar mai putea fi prezente ziua în estul extrem. Tot în extremitatea de răsărit, la sfârşit de săptămână va fi şi ceaţă, asociată cu burniţă. Precipitaţiile de sâmbătă pot fi însemnate cantitativ, în principal la deal şi la munte, iar la munte stratul de zăpadă va fi în diminuare. Şi în primele zile ale lunii decembrie, temperatura va mai creşte şi va avea valori mai ridicate decât cele normale ale perioadei. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:        max.: 5°C    min.: –5°C
Periferie:     max.: 6°C    min.: –3°C

Azi (joi):
În prima parte a zilei vor fi înnorări, apoi cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea vor fi condiţii de producere a ceţii. Presiunea atmosferică nu va avea mari variaţii.

Mâine (vineri):
Cerul va fi variabil, dar vor fi condiţii de ceaţă, mai ales la începutul intervalului. Vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică va scădea. Maxima: 7°C; minima: –2°C.

Poimâine (sâmbătă):

Cerul va fi mai mult noros şi va ploua, mai ales în cursul zilei. Vântul va sufla moderat. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 8°C; minima: 2°C

LA MUNTE


Azi (joi):
Vremea va fi rece pentru această dată, mai ales în cursul nopţii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineaţa. La începutul intervalului vor mai fi posibile ninsori slabe, dar cu caracter izolat, îndeosebi în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va scădea uşor faţă de ziua precedentă. Spre sfârşitul intervalului, pe văi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.

Mâine (vineri):
În cursul zilei cerul va fi variabil, iar în primele ore, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă. Noaptea, cerul se va înnora treptat în zona Carpaţilor Occidentali, unde local vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului în zona înaltă.

Poimâine (sâmbătă):
Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii mixte. Vântul va prezenta intensificări locale. Spre sfârşitul intervalului, pe văi şi în depresiuni, local va fi ceaţă. Temperatura aerului va creşte uşor faţă de intervalul precedent.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (joi):
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante, menţinându-se la valori în jur de 760-761 mm Hg.

Mâine (vineri):
Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 761 mm Hg până la valori în jur de 756 mm Hg.

×
Subiecte în articol: cerul meteo presiunea atmosferică