x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabila 28 octombrie 2008

Vremea probabila 28 octombrie 2008

28 Oct 2008   •   00:00

Presiunea atmosferică a scăzut în ultimele 36 de ore, iar în următoarele două-trei zile nu se va modifica semnificativ, tendinţa sa fiind când de creştere, când de scădere, dar foarte uşoară de la o zi la alta şi de la o noapte la alta.



Se va intensifica vântul, din sector sudic, în Câmpia de Vest, la munte şi în extremitatea de răsărit. Va fi un vânt din ce în ce mai cald, deoarece temperatura aerului va fi în creştere. Creşterea se va resimţi mai întâi la deal şi la munte, apoi şi în celelalte regiuni, unde şi astăzi şi mâine dimineaţă pe arii restrânse va mai fi ceaţă. Cerul se va înnora şi va ploua în jumătatea de vest a ţării şi numai izolat în restul teritoriului. Vor fi ploi cu caracter de aversă. În vestul ţării, în zona Carpaţilor Occidentali şi în zona deluroasă a Olteniei, cantităţile de apă pot fi însemnate, însă fără efecte hidrologice, dat fiind faptul că în ultima perioadă de timp nu prea au fost precipitaţii, iar cele care au fost nu au cuprins toate regiunile, şi debitele râurilor au scăzut. Încălzirea vremii presupune o creştere a maximelor la peste 20 de grade la amiază, dar şi a minimelor, care treptat vor deveni pozitive. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:      max.: 17°C   min.: 3°C
Periferie:   max.: 18°C   min.: 5°C

Azi (marţi):
Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Mâine (miercuri):
Vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul slab până la moderat. Presiunea atmosferică va scădea sub valorile normale. Maxima: 19°C; minima: 6°C.

Poimâine (joi):
Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa se va semnala ceaţă. Maxima: 21°C, minima: 8°C.

LA MUNTE


Azi (marţi):
Vremea este într-o continuă încălzire, cu temperaturi peste media normală în această perioadă. Cerul va fi temporar noros în Carpaţii Occidentali şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceată.

Mâine (miercuri):
Vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, dar numai pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va prezenta intensificări. Pe văi şi în depresiuni izolat va fi ceaţă.

Poimâine (joi):
Cerul va prezenta înnorări în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde pe arii extinse vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă. În restul zonei montane, cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab spre sfârşitul teritoriului. Vântul va prezenta unele intensificări. Temperatura aerului va continua să crească uşor.


PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Azi (marţi):
Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Mâine (miercuri):
Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 757 mm Hg până la valori în jur de 753 mm Hg.

PROGNOZA ÎN EUROPA

În estul şi în sud-estul Europei, vremea va fi în general frumoasă şi se va înregistra ceaţă pe arii restrânse în zonele joase, îndeosebi în primele ore ale zilei. În restul continentului, cerul va fi mai mult noros şi va ploua, iar vântul va prezenta intensificări. Ploile, îndeosebi cu caracter de aversă, vor fi pe arii extinse şi însemnate cantitativ în Peninsula Italică, în estul Peninsulei Iberice şi în zona Munţilor Alpi, unde vor fi şi descărcări electrice, posibil şi căderi de grindină. În ţările scandinave, precum şi în zonele montane înalte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi de ninsoare. Din punct de vedere termic, vremea se va răci în vest, sud-vest, centru şi nord, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele înregistrate ieri la amiază.  Presiunea atmosferică înregistrată până acum nu va avea modificări majore. (meteorolog Romica Jurca)

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, trimite imagini la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: cerul vremea vantul meteo presiunea atmosferică