x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 4 decembrie 2008

Vremea probabilă 4 decembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    04 Dec 2008   •   00:00

Circulaţia aerului în zona ţării noastre a devenit sudică în altitudine, iar în apropierea suprafeţei solului a fost tot sudică în Câmpia de Vest, la munte, în Bărăgan şi în cea mai mare parte a Moldovei, în timp ce, la acelaşi nivel, în restul Munteniei, dar şi în Oltenia a fost orientată dinspre est spre vest.



Acolo unde ceaţa a persistat, valorile maxime de temperatură au fost destul de modeste şi mai mici decât cele înregistrate în ziua precedentă, dar la nivelul întregii ţări regimul termic a rămas cu mult peste cel normal la această dată. În sudul şi în estul Transilvaniei, dar şi în Maramureş, mercurul termometrelor a depăşit la amiază 12°C... 13°C, iar în sudul Bărăganului şi în Dobrogea – chiar 16°C... 17°C. Advecţia de aer cald va continua astăzi, chiar şi mâine. Se va resimţi în primul rând la deal şi la munte, în timp ce în zonele mai joase va mai fi ceaţă, îndeosebi la orele dimineţii, iar ploi mai sunt de aşteptat în vest, nord, centru, la deal şi la munte, unde stratul de zăpadă va continua să scadă. O uşoară scădere de temperatură va fi posibilă spre sfârşit de săptămână, dar nu atât cât să vină iarna. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:        max.: 15°C    min.: 9°C
Periferie:     max.: 14°C    min.: 8°C

Azi (joi):
Cerul va fi temporar noros şi, în cursul zilei, trecător vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea în cursul zilei, apoi va creşte.

Mâine (vineri):
Vremea se va menţine caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va creşte uşor. Maxima: 16°C; minima: 5°C.

Poimâine (sâmbătă):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va scădea în cursul zilei, apoi va creşte. Maxima: 15°C; minima: 5°C.

LA MUNTE


Azi (joi):
Vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros şi va ploua după-amiază în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, iar spre seară şi noaptea şi în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări, îndeosebi pe creste. Temperatura aerului va creşte uşor faţă de intervalul precedent.

Mâine (vineri):
Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi seara şi noaptea în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde local va ploua. Vântul va prezenta intensificări, până la tare pe creste.

Poimâine (sâmbătă):

Ziua, cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Orientali şi local în restul zonei. Noaptea, cerul se va degaja, iar precipitaţiile se vor semnala izolat. Vântul va prezenta intensificări, îndeosebi pe creste. Temperatura aerului va scădea uşor.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (jo):
Presiunea atmosferică va scădea accentuat în cursul zilei până la valori în jur de 740 mm Hg.

Mâine (vineri):
Presiunea atmosferică va creşte uşor de la valori în jur de 745 mm Hg până la valori în jur de 749 mm Hg.

×
Subiecte în articol: cerul meteo presiunea atmosferică