x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de case inundate în Prahova. S-a instituit COD ROŞU de inundaţii în Prahova şi Ialomiţa până la ora 24:00

Zeci de case inundate în Prahova. S-a instituit COD ROŞU de inundaţii în Prahova şi Ialomiţa până la ora 24:00

de Agerpres    |    20 Apr 2014   •   13:43
Zeci de case inundate în Prahova. S-a instituit COD ROŞU de inundaţii în Prahova şi Ialomiţa până la ora 24:00

Zeci de gospodării din judeţul Prahova, o locuinţă, mai multe subsoluri şi beciuri, dar şi un restaurant au fost inundate în ultimele 24 de ore din cauza ploilor abundente.

Potrivit unui comunicat emis duminică de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, echipajele de pompieri au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei dintr-o casă din localitatea Breaza, dar şi din 26 de gospodării şi anexe situate, printre altele, în Sinaia, Câmpina, Ploieşti, Boldeşti Scăieni şi Breaza.

De asemenea, nouă beciuri şi subsoluri au fost inundate, lucrătorii ISU intervenind, totodată, pentru evacuarea apei dintr-un restaurant din comuna Cornu care a fost inundat şi din curtea aferentă acestuia.

Echipajele de intervenţie au acţionat şi pe DN 1A, în comuna Măneciu, pentru pentru degajarea unui stâlp de înaltă tensiune care risca să cadă pe partea carosabilă. 

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a emis o avertizare hidrologică Cod Roşu de inundaţii pentru judeţele Prahova şi Ialomiţa, valabilă în intervalul orar 13:00 - 24:00.

Codul Roşu vizează râul Teleajen, sector aval de staţia hidrometrică Moara Domnească, râul Prahova, aval de confluenţa cu râul Teleajen, şi râul Ialomiţa, pe sectorul aval de confluenţa cu râul Prahova (staţia hidrometrică Coşereni).

Potrivit ANAR, toate aceste sectoare sunt parţial îndiguite.

×
Subiecte în articol: cod rosu inundatii inundatii