x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de manifestanţi în Piaţa Universităţii, în cea de-a 14-a zi de proteste

Zeci de manifestanţi în Piaţa Universităţii, în cea de-a 14-a zi de proteste

26 Ian 2012   •   13:49
Zeci de manifestanţi în Piaţa Universităţii, în cea de-a 14-a zi de proteste

UPDATE 19.39 - Mai multi protestatari de la Timisoara au purtat pe umeri, in aceasta dupa-amiaza, in Piata Victoriei din Timisoara, intr-un simulacru de inmormantare, un sicriu in care se aflau doua papusi pe fetele carora au fost lipite pozele lui Traian Basescu si Emil Boc.

Manifestantii au aprins lumanari si au adus si o coliva, iar unul dintre manifestanti s-a imbracat in haine preotesti si a aprins o cadelnita cu tamaie, cortegiul pornind apoi in mars prin Piata Victoriei.

Pe parcursul marsului, manifestantii au scandat "Jos Basescu" si "Demisia".

Cortegiul s-a intors apoi in fata Operei din Timisoara, unde s-a alaturat celor aproximativ 60 de manifestanti prezenti in piata.

Circa o suta de manifestanti au iesit din case si in Bistrita, scandand "Bucuresti e sub zapada, ardelenii ies in strada!". Este a douasprezecea zi de proteste din oras.

Protestatarii s-au adunat la ora 17.00 in fata Prefecturii Bistrita-Nasaud si au scandat "Iesi afara din palat, Basescu, de esti barbat!", "Jos Basescu!", "Jos Guvernul!", "Noi suntem uniti, nu suntem platiti!", "Jos Oltean!", "Romania nu-i vapor, e o tara cu popor!", "Lasa-ne, marinarule, mincinosule!", "Basescu esti neavenit!", "Base, nu uita, poporul nu te mai vrea!", "Clopotul bate, vrem anticipate!", "Nu suntem crizati, suntem revoltati!"

Manifestantii au afisat pancarte cu inscriptiile "Basescu - jos! Guvernul - jos! Alegeri anticipate", "Demnitatea nu se negociaza!" si "Basescu, Boc si Udrea, demisia!".

Protestul s-a incheiat la ora 18.30 fara incidente, oamenii scandand "Maine la cinci ne vedem aici!" (Mediafax)

UPDATE, 19.00 Aproximativ o suta de oameni, majoritatea membrii ai unei organizatii de revolutionari, s-au adunat si joi seara pe treptele din fata Teatrului National, pentru a 14-a zi de proteste impotriva puterii.Oamenii scandeaza lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu , impotriva premierului Emil Boc si, mai rar, impotriva intregii clase politice.
Cativa dintre protestatari s-au declarat nemultumiti de lipsa echipelor de televiziune, prezente in piata in numar foarte mare pana joi, unul dintre protestatari explicandu-le altor cativa din grupul sau ca cel mai probabil presa este ocupata cu relatari despre oamenii inzapeziti."Da, s-au dus sa-l filmeze pe Boc dand la lopata", i-a spus unul dintre ei.
Cativa dintre oamenii au in maini drapele tricolore, dar si pancarde cu mesaje prin care cer demisia presedintelui si a premierului.
Cateva grupe de jandarmi se afla in zona si supravegheaza protestul.
Inainte de lasarea serii o masina de deszapezire a curatat prima banda a Bulevardului Magheru, cea de langa trotuar, pentru a permite jandarmilor sa amplaseze gardurile care delimiteaza spatiul de protest.
La ora transmiterii acestei stiri, in ciuda celor -7 grade de afara protestatarii scandeaza "Ploua, ninge, noi vom invinge" si "Ciumpalac inghetat".
Daca in seriile precedente in zona aparea si un al doilea grup de protestatari, majoritatea tineri, care ocupau zona de la fantana de la Facultatea de Arhitectura joi seara, pana la momentul transmiteri acestei stiri, nu se afla niciun manifestant. (Mediafax).

UPDATE, 17.30 Aproximativ 60 - 70 de persoane protesteaza in fata Teatrului National. Se scandeaza: "Jos Basescu", "Boc, Boc, demisia pe loc", "Anticipate", "Ploua, ninge, noi vom invinge", "Iesiti din casa, daca va pasa", "Diaconescu, al doilea Basescu".

La fata locului sunt prezenti si jandarmii.

Viscolul si ninsorile nu ii opresc pe oameni sa vina in Piata Universitatii pentru a-si striga nemultumirile. Astazi, in cea de-a 14-a zi de proteste, cateva zeci de persoane s-au adunat in fata Teatrului National si cer alegeri anticipate, demisia Guvernului si a presedintelui Basescu.

Manifestantii sustin ca urmeaza sa mai vina si alti protestari si ca vor continua sa isi exprime nemultumirile si zilele urmatoare in Piata Universitatii.

×