x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de percheziții în București și alte șapte județe la samsari de mașini

Zeci de percheziții în București și alte șapte județe la samsari de mașini

17 Mar 2021   •   10:42
Zeci de percheziții în București și alte șapte județe la samsari de mașini

Zeci de percheziții au loc, miercuri, în București și în șapte județe, în două dosare penale care vizează cinci rețele suspectate de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu mașini second-hand aduse din străinătate.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 20 de milioane de euro, respectiv 97.000.000 de lei.

Astfel, miercuri, 17 martie, au loc 62 de percheziții în București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale. 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, informează Poliția Română.

Cercetările vizează cinci grupări infracționale suspectate de evaziune fiscală și care ar controla direct sau prin interpuși mai multe firme desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu mașini rulate.

Anchetatorii spun că prin intermediul acestor firme ar fi fost achiziționate autovehicule din state UE, în special din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, dar și din alte țări. Ulterior, membrii grupării au vândut mașinile în România, fără înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Activitatea infracțională ar fi fost săvârșită prin intermediul mai multor firme, în diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019.

 

×
Subiecte în articol: samsari masini second-hand