x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 28 de dosare penale făcute de poliţiştii din Dâmboviţa

28 de dosare penale făcute de poliţiştii din Dâmboviţa

23 Noi 2009   •   00:00

Poliţia Dâmboviţa a întocmit 28 de dosare penale după ce a primit peste 126 de sesizări prin apelul unic de urgenţă 112, de la Biroul Electoral Judeţean Damboviţa, de la formaţiuni politice şi de la cetăţeni, informeazăMediafax. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dâmboviţa, subinspector Ioana Preda, un număr de 91 de sesizări se referă la incidente electorale produse în mediul rural, iar 35 în mediul urban.



Cele 28 de dosare penale vizează fapte de lovire şi oferire de bani sau produse în schimbul votului. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost comise infracţiunile şi stabilirea vinovaţilor. Alte disfuncţionalităţi sau nereguli sesizate au vizat aspecte tehnice ale derulării procesului de vot, continuarea propagandei electorale, transporturi de persoane cu autoturisme suspecte şi oferirea de bani pentru influenţarea votului.

Din totalul sesizărilor primite, au fost date trei amenzi, iar în urma verificărilor în 60 de cazuri s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009