x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 5.000 de români au votat deja în Spania

5.000 de români au votat deja în Spania

de Carmen Plesa    |    22 Noi 2009   •   00:00

Prezenţă foarte bună la vot şi la secţiile de votare din Spania, unde deja 5.000 de români au votat până la ora 14.00, ora României. La ultimele alegeri prezidenţiale, în Spania au votat, în total, 3.000 de români.

 "Românii au venit în număr mare să voteze încă de la primele ore şi fluxul este continuu. Procedura este uşor îngreunată de faptul că trebuie completate cele două declaraţii, de către alegători, însă avantajul este că acest lucru se poate face şi în afara secţiilor de votare. Pentru noi este o bucurie că atât de mulţi români au ales deja să vină să voteze, poate uşor neaşteptat, având în vedere prezenţele la vot de la scrutinurile trecute", a spus ambasadorul României la Madrid, Maria Ligor. Ambasadorul a mai precizat că s-au luat măsuri pentru a se acorda sprijin tehnic şi de personal în secţiile unde fluxul de alegători este mare. Ajutorul se referă doar la acţiunile desfăşurate în afara secţiei de votare (informaţii, completare declaraţiilor etc).

Comunitatea de români din Spania este estimată la aproape 850.000 de persoane. Pe teritoriul Regatului iberic au fost organizate 38 de secţii de votare, către care au fost trimise 155.200 de buletine.

Ambasadorul român la Madrid a mai declarat că nu au fost înregistrate incidente, până la ora 14.00 şi că singurul inconvenient este procedura destul de greoaie de vot prin care trebuie să treacă românii care votează în străinătate.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009