x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzaţii: Drept la vot limitat

Acuzaţii: Drept la vot limitat

31 Oct 2008   •   00:00

Institutul pentru politici Publice critică Guvernul pe motiv că acesta limitează dreptul fundamental de vot pentru românii care, din motive obiective, nu se află în localitatea de domiciliu la 30 noiembrie, inclusiv cetăţenii care se află în afara ţării şi sunt turişti sau studenţi.

“Guvernul trebuie să îşi assume public incapacitatea de a organiza un sistem de vot prin corespondenţă pentru aceste categorii. Românii trebuie să ştie cine răspunde pentru faptul că li se interzice dreptul la vot, nefiind în localitatea de domiciliu în ziua votării”, a precizat ieri IPP.

Conform unei statistici prezentate de IPP, la ultimul scrutin general, 705.739 de români au votat pe liste suplimentare, iar peste 2 milioane de români lucrează sau studiază în afara ţării, astfel încât, din cei 18 milioane de români cu drept de vot, cel puţin 10% vor fi privaţi de dreptul la vota de către Guvernul care organizează alegerile parlamentare din 2008. IPP consideră şi că în buletinele de vot trebuie introdusă opţiunea “nici un candidat”, pentru românii care nu sunt mulţumiţi de oferta electorală.

×
Subiecte în articol: politic