x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzatii - Razboi in PSD

Acuzatii - Razboi in PSD

08 Iun 2005   •   00:00

Un nou razboi al declaratiilor a izbucnit ieri in PSD. Protagonisti au fost presedintele partidului, Mircea Geoana, si senatorul Antonie Iorgovan, iar marul discordiei - declaratiile facute in ultimele zile de catre senator pe tema anchetelor interne in PSD.

  • de LAVINIA DIMANCEA, ANIELA NINE
  • Geoana l-a acuzat ieri pe Iorgovan ca utilizeaza Comisia de Integritate Morala ca un "Kalasnikov politic individual". "Asa ceva nu este de acceptat, sa ne apucam sa tragem cu revolverul politic prin targ, dupa o intalnire cu cineva sau altcineva", a spus Geoana, precizand ca nici unul dintre cei 55 de membri ai comisiei nu are dreptul sa foloseasca aceasta comisie "pentru interese personale". Seful PSD a aratat ca i se pare nefiresc ca Iorgovan sa recidiveze "pe acest tip de declaratii si de acuzatii impotriva unor colegi", dintr-o "depasire grava a competentelor date de statutul partidului" functiei pe care o ocupa la Comisia de Integritate Morala, dar a evitat sa dea un raspuns transant privind o posibila sanctionare a acestuia.

    CONTRAATAC. In schimb, Iorgovan a fost mult mai dur in declaratii, trimitandu-l pe presedintele partidului nici mai mult, nici mai putin decat "in banca lui". Deranjat de afirmatiile lui Geoana, Iorgovan a sustinut sus si tare ca "pe mine nu ma poate judeca nimeni decat, poate, viitorul Congres". Intrebat de motivele care l-au determinat pe presedintele partidului sa il apostrofeze, Iorgovan a replicat: "Banuiesc ca s-a simtit vizat. Ma gandesc sa-l chem si pe el la comisie. Sa vedem unde duc firele". Mai mult, Iorgovan a largit aria si i-a avertizat in corpore pe cei din conducerea partidului. "Le-as sugera celor care conduc partidul sa lase comisia in pace daca vor cariera politica", a atacat senatorul.

    ×
    Subiecte în articol: politic