x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Câciu, avizat pentru Investiții și Proiecte Europene

Adrian Câciu, avizat pentru Investiții și Proiecte Europene

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2023   •   16:30
Adrian Câciu, avizat pentru Investiții și Proiecte Europene
Sursa foto: Hepta

Adrian Câciu a primit miercuri aviz favorabil în comisiile reunite ale Parlamentului pentru funcția de ministru al Investițiilor și Fondurilor Europene. El afirmă că se va prezenta lunar în fața parlamentarilor. Câciu a primit 23 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”.

„Legat de această discuție care s-a născut în Parlamentul European și solicitarea privind prelungirea cu încă un an a absorbției pe cadrul financiar 2014-2020, eu sunt un susținător al acestei prelungiri, având în vedere situațiile obiective cu care beneficiarii s-au confruntat. dar asta e un demers pe care să îl facem în paralel cu măsuri de accelerare a absorbției. Adică nu lăsăm deoparte accelerarea absorbției și încercarea de a închide acest an cu absorbție integrală cu acest demers”, spune ministrul desemnat pentru Investiții și Proiecte Europene, Adrian Câciu.

El afirmă că se va prezenta lunar în fața parlamentarilor.

„Nu știu trecutul, dar ce pot să vă spun e că sunt direct interesat ca cel puțin o dată pe lună ministrul să fie prezent la comisii. Sunt multiple provocări cu care vă confruntați, ne confruntăm, iar un dialog sincer, deschis, onest și pe soluții este strict necesar. Evident, între timp sau când sunt alte elemente de solicitare, cu siguranță, un secretar de stat va fi la dispoziția comisiei în mod operativ”, adaucă Câciu.

Câciu a mai cerut partidelor din Opoziție „să nu atace la CCR anumite legi”: „Aș prefera să se dezbată mai mult în Parlament legile și să ajungem la un consens politic și să trecem peste cee ace înseamnă dorința fiecăruia de a ieșitr în poză și să înțelegem că acesta este interesul României”.

„Sunt convins că suntem toți destul de înțelepți și chiar dacă ne contrazicem, să găsim soluția cea mai bună pentru România. Dacă îmbunătățim acest mod de lucru cu siguranță lucrurile vor merge mai bine”, încheie Câciu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: adrian caciu aviz favorabil comisii