x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: Alegerile parlamentare parţiale din Capitală reprezintă un test

Adrian Năstase: Alegerile parlamentare parţiale din Capitală reprezintă un test

17 Ian 2010   •   00:00

Preşedintele CN al PSD Adrian Năstase afirmă că alegerile parlamentare parţiale din Capitală reprezintă un test în urma căruia se va putea constata dacă orice candidatură propusă de Traian Băsescu obţine sprijinul românilor, dar şi dacă electoratul PSD acceptă susţinerea unui candidat comun cu PNL.



"Alegerile parţiale din Bucureşti, de duminică, reprezintă un test, din mai multe puncte de vedere. Vom putea constata dacă ORICE candidatură propusă de Traian Băsescu obţine sprijinul românilor", scrie Năstase pe blog, citat de Mediafax.

În opinia sa, scrutinul de duminică reprezintă un test pentru starea de spirit, într-o zonă electorală a Capitalei, după alegeri, dar şi un test pentru modul în care electoratul PSD a perceput strategia susţinerii unui candidat comun cu PNL. "Vom putea constata dacă alegătorii PSD din colegiul din Bucureşti au acceptat strategia de susţinere în comun a unui singur candidat, Radu Stroe, împreună cu PNL, ţinând seama de faptul că PNL susţinuse candidatul nostru la prezidenţiale, că locul respectiv din Parlament aparţinuse liberalilor şi că prezentarea unui candidat din partea noastră ar fi împărţit electoratul în trei, mărind şansele candidatului PDL", afirmă Năstase, care urează succes candidatului liberal.

Honorius Prigoană (PDL) şi Radu Stroe (PBL) îşi dispută, duminică, postul de deputat în Colegiul 1 al Capitalei, rămas vacant după ce liberalul Bogdan Olteanu a devenit viceguvernator al BNR.

×
Subiecte în articol: politic