x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adriana Săftoiu de spre sloganul lui Băsescu: "Este psihopatologic”

Adriana Săftoiu de spre sloganul lui Băsescu: "Este psihopatologic”

05 Noi 2009   •   00:00

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat, joi, la Bistriţa, că actuala campanie electorală i se pare mult mai agresivă faţă de celelalte, un rol important avându-l, în opinia sa, "sloganul absolut psihopatologic" al preşedintelui Traian Băsescu: "De ce e le e frică, nu scapă".

Adriana Săftoiu a răspuns, astfel, întrebării unui jurnalist care a vrut să ştie care este opinia sa despre actuala campanie prezidenţială, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Campania mi se pare mult mai agresivă faţă de celelalte fiindcă agresivitatea a apărut mult mai repede. Parcă în toate celelalte, poziţionarea agresivă s-a făcut mai aproape de ziua alegerilor, cam în ultima săptămână", a spus, într-o conferinţă de presă, Adriana Săftoiu.

Aceasta a adăugat că acest sentiment îl are şi în urma "sloganului absolut psihopatologic" pe care îl are preşedintele Traian Băsescu, respectiv "De ce le e frică, nu scapă".  "Mi se pare fantastic ca într-o campanie să ameninţi. Să ies din casă şi să văd peste tot cuvântul frică, un cuvânt cu o încărcătură negativă, teribilă şi probabil lansarea acestui cuvânt înainte de a începe campania a creat o atmosferă foarte conflictuală, parcă i-a pus pe toţi în poziţia de a se conflictualiza şi mai mult. Mesajul de construcţie aproape că nu se vede. Mi se pare o campanie mult mai agresivă", a adăugat Adriana Săftoiu. În opinia sa, Traian Băsescu a promovat un discurs excesiv de negare.  "Ca lider al opoziţiei, mi se pare normal să o faci. În 2005, ne-am aşteptat să vină schimbarea de atitudine, dar noi am rămas pe acelaşi discurs de negare. Există vreo categorie socială din România care nu a fost pusă la punct? Nu-mi amintesc. Noi toţi ne-am molipsit şi am senzaţia că politicienii îl invidiază foarte tare pe Traian Băsescu şi toată lumea vrea să fie ca el, ceea ce este foarte trist şi grav", a spus Săftoiu. Deputatul PNL a adăugat că şi "presa a devenit conflictuală şi negativistă", deoarece promovează doar politicienii care se ceartă şi care fac rating. Adriana Săftoiu şi-a lansat, joi, la Bistriţa cartea "Jurnal de campanie", la invitaţia filialei judeţene a PNL.

×
Subiecte în articol: politic