x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALDE: PNL vrea să scape de moțiunea de cenzură

ALDE: PNL vrea să scape de moțiunea de cenzură

de Ion Alexandru    |    09 Iun 2020   •   18:50
ALDE: PNL vrea să scape de moțiunea de cenzură

Alianța Liberalilor și Democraților Europeni, ALDE, formațiune condusă de Călin Popescu Tăriceanu (FOTO), se opune și ea prelungirii stării de alertă, după data de 15 iunie. Într-un comunicat de presă, ALDE arată care este și scopul vizat de PNL cu această măsură. „Ca să evite moțiunea de cenzură, guvernul Iohannis-Orban pregătește prelungirea stării de alertă! Punem pariu că Parlamentul nu va mai vota această stare excepțională! Și atunci vor trebui să găsească un alt motiv ca să scape de moțiune. Le sugerăm o invazie a marțienilor, nu de alta, dar a mai invocat-o domnul Cîțu când nu îi mergea site-ul! Cu toate măsurile de «relaxare» care s-au luat, starea de alertă este evident că se păstrează nu pentru populație, ci pentru interesele guvernanților”, se arată în comunicatul respectiv.
Reamintim faptul că PSD a anunțat că, în cazul în care Guvernul Orban nu va respecta legislația în vigoare, în sensul dublării alocațiilor pentru copii și al majorării, începând cu data de 1 septembrie, a punctului de pensie cu 40 la sută, va fi depusă o moțiune de cenzură. Totodată, Marcel Ciolacu a arătat că moțiunea nu va fi depusă atât timp cât există starea de urgență sau starea de alertă. 
În acest moment, în Senat și în Camera Deputaților, PSD, împreună cu ALDE, Pro România și parlamentari independenți care nu susțin politicile guvernamentale ale PNL numără 239-240 de parlamentari. Pentru prelungirea stării de alertă, dar și pentru un eventual vot la moțiunea de cenzură, este nevoie de 233 de senatori și deputați.

 

×