x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BREAKING NEWS! VICTOR PONTA şi-a dat demisia

BREAKING NEWS! VICTOR PONTA şi-a dat demisia

04 Noi 2015   •   10:36
BREAKING NEWS! VICTOR PONTA şi-a dat demisia
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE: Premierul demisionar Victor Ponta a declarat miercuri că justiţia va stabili răspunderea juridică în cazul tragediei de la clubul Colectiv, el considerând că principalii vinovaţi în acest caz sunt "lăcomia şi iresponsabilitatea".

"Răspunderea juridică va fi stabilită de către justiţie şi am văzut că a început acest lucru. Sper doar să nu fie vorba de răzbunare, ci doar de responsabilitate juridică. Şi, să nu ne păcălim, principalii vinovaţi sunt lăcomia şi iresponsabilitatea. Dacă pedepsim pe altcineva, şi nu lăcomia şi iresponsabilitatea, vom repeta aceste tragedii", a susţinut premierul la Palatul Victoria.

UPDATE:
Premierul demisionar Victor Ponta a anunţat că actualul Cabinet îşi va îndeplini atribuţiile până la formarea noului guvern.

"Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuţiilor între preşedinte şi partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuţiile de fiecare zi şi imediat ce noul guvern va fi instalat, putem să predăm o situaţie economică şi socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o. Procedurile politice urmează în cursul zilei", a spus Ponta, la Palatul Victoria, într-o declaraţie de presă, în care a anunţat că îşi depune mandatul.

Ponta a precizat că la ora 16,00 va avea loc o şedinţă specială a Guvernului, în care le va mulţumi miniştrilor cu care a lucrat şi pentru a pregăti perioada de tranziţie către viitorul Cabinet.

UPDATE:
Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de la conducerea Guvernului. Acesta a mai declarat că nu se bate cu oamenii iar cei care vor să politizeze tragedia de la Colectiv vor plăti mai devreme sau mai târziu.

"Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi dorinţa de a avea responsabilităţi mai mari. Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o greşeală să ignor acest lucru", a declarat Victor Ponta. 

"Sunt gata să fac acest gest. (...) Începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru", a adăugat Victor Ponta.

UPDATE:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că premierul Victor Ponta îşi depune mandatul iar la ora 13,00 va avea loc o şedinţă a Coaliţiei pentru a se stabili calea de urmat.

"Am avut astăzi de dimineaţă o discuţie cu Victor Ponta, am discutat despre situaţia actuală, despre ce s-a întâmplat în zilele trecute şi ce s-a întâmplat aseară. Noi ne-am asumat împreună nişte principii la Congres, am stabilit atunci că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă şi o ruptură totală de vechiul model de a face politică. Am stabilit că facem o politică pentru oameni şi a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii îşi strigă nemulţumirea în stradă. Am înţeles că unii parteneri de-ai noştri nu doresc să îşi asume nicio responsabilitate şi nu înţeleg că nu se mai poate face politică rupţi de societate sau de ce cer oamenii. Dacă ei nu-şi asumă, prim-ministrul a hotărât să îşi depună mandatul, pentru că nu se mai poate continua aşa. O să avem o întâlnire în coaliţie la ora 13,00 cu prim-ministrul să stabilim împreună care este calea de urmat", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

UPDATE
: Victor Ponta susţine o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Liviu Dragnea a anunţat că premierul Victor Ponta îşi depune mandatul.

Ştire în curs de actualizare.

×