x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rafila: Decesul lui Toma, cauzat de infecție respiratorie, ulterior cu complicații cardio-vasculare

Rafila: Decesul lui Toma, cauzat de infecție respiratorie, ulterior cu complicații cardio-vasculare

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2024   •   21:20
Rafila: Decesul lui Toma, cauzat de infecție respiratorie, ulterior cu complicații cardio-vasculare
Sursa foto: Lucian Alecu

E vorba de evoluția nefavorabilă și nefericită din punct de vedere medical a unei afecțiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicații cardio-vasculare, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre decesul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Alexandru Rafila precizează, la Antena 3, că nu crede că este vorba despre o controversă în privința morții președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

„E vorba de evoluția nefavorabilă și nefericită din punct de vedere medical a unei afecțiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicații cardio-vasculare. Nu pot să fac comentarii legate de eventuale omorbidități pe care le avea domnul Toma, este și legiferat ca atare”, afirmă Rafila.

El adaugă că „patologia infecțioasă, mai ales la pacienți care au și comorbidități evoluează din păcate imprevizibil și mai apar și decese”.

„Aceste infecții virale, sezoniere, precum gripa, pot produce complicații chiar și la persoane cu stare de sănătate aparentă bună și pot să ducă la astfel de consecințe. Important, ca mesaj general, este ca atunci când avem o astfel de problemă, să ne prezentăm la medic din primul moment și să încercăm să nu ducem pe picioare astfel de afecțiuni. (...) Atât știu și eu, că a fost internat la spitalul la care am lucrat și eu, cu o infecție respiratorie, mai mult de atât nu pot să spun”, încheie Rafila.

(sursa: Mediafax)

×