x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Cer explicaţii liderilor PSD şi UNPR pentru derapajele lui Victor Ponta

Alina Gorghiu: Cer explicaţii liderilor PSD şi UNPR pentru derapajele lui Victor Ponta

25 Sep 2015   •   12:03
Alina Gorghiu:  Cer explicaţii liderilor PSD şi UNPR pentru derapajele lui Victor Ponta
Sursa foto: Diana Oros

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a cerut, vineri, liderilor PSD şi UNPR să se delimiteze de declaraţiile făcute de prim-ministrul Victor Ponta într-o emisiune televizată, unde a afirmat că se întreabă dacă nu cumva preşedintele Klaus Iohannis a făcut "presiuni" ca el să fie trimis în judecată.

"Le solicit domnilor Dragnea şi Oprea, tutorii politici ai lui Victor Ponta şi totodată cei care îl girează în fruntea Guvernului României, explicaţii pentru derapajele de ieri seară ale prim-ministrului trimis în judecată. Cred că este imperativ ca liderii principalelor partide din coaliţia de guvernare să se delimiteze public de afirmaţiile lui Victor Ponta, calomnioase şi nedemne de funcţia pe care o ocupă. Modul în care premierul Ponta înţelege să ducă lupta pentru supravieţuire politică aduce grave prejudicii României", a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea a adăugat că aceia care îl sprijină politic pe Victor Ponta au suficient timp până marţi, la votul asupra moţiunii de cenzură a PNL, să analizeze dacă sunt dispuşi "să dea socoteală pentru fiecare ieşire în decor a acestui prim-ministru compromis moral şi politic".

Premierul Victor Ponta a afirmat joi seară că îşi pune întrebarea dacă nu cumva Klaus Iohannis ar fi făcut presiuni pentru ca el să fie trimis în judecată, susţinând că ''preşedintele României trebuie să fie un pic mai echilibrat''.

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele Iohannis doreşte să treacă moţiunea de cenzură a PNL întrucât trimiterea în judecată a premierului pune România într-o situaţie unică în Europa, Ponta a replicat: "Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni ca să fiu eu trimis în judecată că deja aceste declaraţii mi se par anormale din partea unui preşedinte al României. Dacă vorbim de preşedintele PNL, doamna Gorghiu poate să spună ce îi trece prin cap sau ce nu îi trece prin cap. Dar preşedintele României trebuie să fie un pic mai echilibrat, să ne trateze pe toţi ca fiind cetăţeni ai României. Nu peneliştii sunt cetăţeni de gradul unu şi noi toţi ceilalţi suntem de gradul doi sau trei. Aşa cred eu că ar fi normal".

×
Subiecte în articol: alina gorghiu