x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Ideea anticipatelor nu mi-a ieşit din minte, cred în continuare că e cea mai bună variantă

Alina Gorghiu: Ideea anticipatelor nu mi-a ieşit din minte, cred în continuare că e cea mai bună variantă

24 Aug 2015   •   21:35
Alina Gorghiu: Ideea anticipatelor nu mi-a ieşit din minte, cred în continuare că e cea mai bună variantă

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că susţine în continuare ideea organizării de alegeri anticipate pe care o vede ca fiind cea mai bună variantă în actuala situaţie politică, dar consideră că o astfel de variantă e "puţin probabilă".

"Ideea anticipatelor mie nu mi-a ieşit din minte, în continuare cred că ar fi cea mai bună variantă, cea mai sănătoasă, care ar recrea posibilitatea de dialog în toate instituţiile. (...) Toată lumea, din păcate, în administraţia centrală din România, văzându-l pe primul-ministru în această situaţie neplăcută pentru domnia sa, dar mult mai neplăcută pentru ţară, aşteaptă să plece. Pe de altă parte, Parlamentul este cu un deficit major de credibilitate, este la cea mai scăzută cotă. Dacă am face anticipate, am face alegeri pe noua lege. Vorbim de un parlament mai suplu, flexibil, toate partidele vor face o selecţie mult mai normală, pe nişte criterii de integritate, de etică pentru candidaţii pe care-i vor pune pe liste", a declarat Gorghiu, la Digi 24.

Ea a mai spus că îşi doreşte o "resetare" a scenei politice şi apreciază alegerile anticipate ca fiind cea mai bună soluţie în acest sens.

"Cred că este necesar să punem punct şi să recreăm o discuţie într-un cadru firesc între puterile statului. Preşedintele, pe de-o parte, are un guvern ostil. Guvernul, la acest moment, are un partid sau o coaliţie care îl susţine, care se pare că îi dă peste mânuţă lui Ponta, cel puţin pe Codul fiscal. Avem un parlament care, din păcate, de cele mai multe ori e defazat în faza politicii guvernamentale. Reglementează Guvernul, nu mai reglementează Parlamentul şi tot aşa, suntem într-o stare permanentă de conflict între instituţii. Atunci, o pârghie prin care să scoatem ţara din această situaţie ar fi alegerile anticipate", a explicat copreşedintele liberal.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu anticipate