x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu speră într-o guvernare liberală: PNL este astăzi partidul pe care cei mai mulţi dintre români l-ar vota

Alina Gorghiu speră într-o guvernare liberală: PNL este astăzi partidul pe care cei mai mulţi dintre români l-ar vota

19 Sep 2015   •   18:28
Alina Gorghiu speră într-o guvernare liberală:  PNL este astăzi partidul pe care cei mai mulţi dintre români l-ar vota

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu s-a adresat sâmbătă celor peste 1.000 de aleşi locali liberali reuniţi la Poiana Braşov, transmiţându-le că 2016 este un an cu două "bătălii" - una pentru PNL şi una pentru România, iar partidul are şansa de a se consolida şi de a da administraţie liberală nu doar la centru, ci şi în teritoriu.

"Avem nevoie de o administraţie liberală, iar românii au nevoie ca de aer de libertate, de competenţă, de tineri, de reforme, de bun simţ, de empatie şi de decenţă. Suntem capabili să le redăm aceste lucruri. PNL este astăzi, şi vă rog să aveţi convingerea că aşa va rămâne în toate sondajele de opinie, partidul pe care cei mai mulţi dintre români l-ar vota. Ştim însă că alegerile nu sunt mâine şi ştim cu toţii, mai ales dumneavoastră, că alegerile nu se câştigă cu sondaje de opinie. Nu sondajele câştigă încrederea electoratului, ci dumneavoastră, echipele pe care le aveţi, programele pe care le prezentaţi comunităţilor în care candidaţi. Şi PNL va câştiga aceste alegeri dacă vom reuşi să rămânem modeşti şi solidari cu electoratul din România, curajoşi în faţa adversarilor politici", a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a dat asigurări că, atât timp cât va conduce partidul alături de Vasile Blaga, o guvernare liberală nu va acorda resurse bugetare pe criterii politice.

"Nici primăriile liberale, nici primăriile pesediste nu vor primi un ban în plus în funcţie de apartenenţa politică pentru că undeva, dragii mei, trebuie să oprim acest cerc vicios care produce atâta nedreptate nu doar partidelor, ci produce o mare nedreptate oamenilor din comunităţile respective. Cu PSD ne vom lupta nu în bugete şi resurse publice, ci în idei şi, slavă cerului, că noi avem foarte multe idei bune şi deştepte, iar PSD are una singură - cum să mintă mai bine", a opinat copreşedintele PNL.

Gorghiu a susţinut că este bine să se investească în viitor, iar cei slabi care au plecat să fie înlocuiţi cu tineri puternici şi dornici să facă performanţă. "Chiar dacă nu vom câştiga imediat în toate localităţile, vom creşte sănătos şi la următoarele alegeri îi vom înlocui şi pe acei primari PSD-işti care acum se cred de neînlocuit. Nu impun nimănui nimic. Fiecare organizaţie judeţeană are libertatea de a decide, dar aveţi responsabilitatea rezultatelor pe care le obţineţi şi, sigur, veţi decide în cunoştinţă de cauză pe cine vă puteţi baza sau nu, însă nici eu nici Vasile Blaga nu o să iertăm contraperformanţa, care nu are ce căuta în PNL", i-a atenţionat pe aleşii locali copreşedintele PNL.

Ea a subliniat că se va bate cu toată energia de care dispune pentru a face din PNL un partid care să reuşească în competiţia cu el însuşi, pentru că în bătălia cu PSD "nu are niciun fel de emoţie că va reuşi".

"Bătălia PNL înseamnă obligatoriu să-i cerem din nou, şi de la Braşov, demisia lui Victor Ponta. Nu are ce căuta un Victor Ponta la Palatul Victoria. Acest Victor Ponta este trimis în judecată pentru fapte de corupţie, de ce să prejudicieze imaginea României în afară şi interesele cetăţenilor români. Fac un apel din partea dumneavoastră către liderii UNPR şi PSD, Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea. Domnilor, lăsaţi din braţe acest bolnav care trage în jos România", a transmis copreşedintele PNL.

Potrivit Alinei Gorghiu, cine va câştiga alegerile în anul 2016, într-un sistem care se prefigurează bipartid, poate guverna nu doar un ciclu electoral, ci cel puţin două, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. "Vă rog porniţi de la această analiză, pentru că este o şansă uriaşă pe care o avem să asigurăm o modernizare a României şi ritm european pentru următorii opt ani", a spus ea.

×
Subiecte în articol: alina gorghiu