x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu spune că PNL aduce candidaţi noi pentru alegerile locale

Alina Gorghiu spune că PNL aduce candidaţi noi pentru alegerile locale

18 Ian 2016   •   16:21
Alina Gorghiu spune că PNL aduce candidaţi noi pentru alegerile locale
Sursa foto: Diana Oros

Conducerea PNL a adoptat, luni, o rezoluţie prin care se angajează să prezinte pe listele de candidaţi la alegerile locale 30% oameni noi, a anunţat copreşedintele liberalilor Alina Gorghiu.

"O rezoluţie importantă pe care BPN a votat-o astăzi este legată de 30% oameni noi pe liste. Suntem primul partid care a iniţiat decalogul integrităţii, suntem primul partid care a deschis uşile organizaţiilor locale, organizaţiilor judeţene, invitând societatea civilă, oamenii de calitate, elitele din fiecare comunitate să facă pasul în interiorul structurilor de partid. Astăzi, în oferta noastră electorală, ne-am angajat ca cel puţin o treime din numărul candidaţilor propuşi la alegerile locale să fie oameni noi", a precizat Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că, prin oameni noi, PNL înţelege "persoane care nu au ocupat funcţii administrative sau politice de prim-plan".

"Este, cred eu, un semnal foarte bun, de credibilizare şi de modernizare a propriilor structuri de partid. Şi, credeţi-mă, suntem singurul partid care ia în serios acest lucru. Aşteptăm răspunsul organizaţiilor judeţene atunci când vor întocmi listele", a completat Gorghiu.

BPN al PNL a adoptat şi o rezoluţie legată de echilibrul demografic şi forţa de muncă, sub forma unui pachet legislativ.

"Rezoluţia este intitulată 'Politici de sprijin al familiilor active pentru refacerea echilibrului demografic'. (...) Este înţelept să ne gândim şi la subiecte de substanţă, la cum vom reuşi să plătim pensiile peste 20 sau 30 de ani şi să facem eforturi ca populaţia tânără, activă, să nu dispară din România. Sunt multe idei pe care acest pachet legislativ pe care vrem acum să-l introducem în dezbatere publică le cuprinde, printre care faptul că riscăm o criză a forţei de muncă active în România, faptul că avem reducerea numărului de studenţi, astăzi, doar la jumătate faţă de 2008, cresc costurile de asistenţă socială şi sănătate, pentru că, evident, o populaţie îmbătrânită are nevoie de multe fonduri în aceste două sectoare şi evident că s-au discutat şi soluţiile", a menţionat Alina Gorghiu, arătând că majorarea alocaţiei de stat pentru copii la 200 de lei este una dintre aceste soluţii.

×
Subiecte în articol: alegeri locale 2016 alegeri alina gorghiu