x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Analiza - Primarii PSD, in sedinta de strategie

Analiza - Primarii PSD, in sedinta de strategie

25 Ian 2005   •   00:00

Conducerea PSD s-a intalnit ieri cu primarii social-democrati din municipii, subiectele abordate fiind, potrivit presedintelui Adrian Nastase, problemele din marile orase, rezultatele alegerilor si strategia ce trebuie abordata la nivelul partidului "pentru a raspunde mai bine agendei publice".


ANIELA NINE

PROFIL. Nastase doreste ca viitoarea echipa de conducere a PSD sa reprezinte un echilibru intre experienta si innoire
FORMULA. Inaintea intalnirii cu primarii de municipii membri ai partidului la care a participat si Ion Iliescu, liderul PSD, Adrian Nastase a declarat ca viitoarea echipa de conducere a partidului va trebui sa reprezinte o formula de echilibru intre experienta si nevoia de innoire. "Este clar ca este nevoie de o revigorare a politicii noastre, dar si de o innoire a conducerii partidului, pentru a reflecta mai bine asteptarile si ingrijorarile celor care traiesc in marile orase", a explicat Nastase. El a spus ca echipa va trebui sa imbine experienta unor lideri din conducerea actuala cu reprezentantii generatiei de 40 de ani care s-au afirmat in ultima perioada la nivel local, judetean sau guvernamental. "Ar fi important ca nimeni dintre noi sa nu dea sentimentul ca se agata de putere", a raspuns liderul PSD, intrebat daca in cursul Delegatiei Permanente de luni a afirmat ca este dispus sa se retraga din fruntea partidului.

RASPLATA. Adrian Nastase a anuntat, dupa terminarea intalnirii, ca unii dintre primari ar putea fi cooptati in structurile de conducere ale PSD. In acelasi scop s-ar putea reveni la organizarea Congresului o data la doi ani si nu la patru, ca pana acum. "Au existat evolutii zilnice in ceea ce priveste calitatea oamenilor din partid. De exemplu, primarii s-au confruntat cu probleme, ceea ce a insemnat tocmai legitimarea lor ca lideri. Sper ca se va reveni la sistemul organizarii Congresului o data la doi ani, tocmai pentru ca sa se tina seama de oamenii tineri care s-au afirmat in partid", a aratat Nastase.

SOC. Fostul sef al statului, Ion Iliescu, s-a declarat "incurajat" de starea de spirit a primarilor. "Ceea ce ma incurajeaza e ca oamenii nu sunt disperati, nu sunt derutati. Sigur, sunt in soc, e evident, si multi sunt in suferinta pentru ca sunt hartuiti, pentru ca sunt membri de partid care si-au pierdut pozitiile. Sunt de inteles tot felul de frustrari ale unora, ale altora si eu cred ca e si bine sa fie asa", a sustinut Iliescu.

PERLE
Intrebat ieri daca el considera o greseala autosuspendarea Delegatiei Permanente, Marian Vanghelie a raspuns ca, in opinia sa, nimeni nu poate sa conduca daca nu este ales. "Toti trebuie sa fim alesi, inseamna ca atunci suntem lideri autohtoni. Restul, din aceea care cineva pune o amprenta pe ei si vrea sa-i considere lideri, nu pot fi... lideri umflati cu pompa nu mai exista", a continuat Vanghelie. Chestionat la cine se refera atunci cand vorbeste de "lideri umflati cu pompa", Vanghelie l-a indicat, dupa multe insistente, pe Gabriel Oprea.
×
Subiecte în articol: politic