x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anastase, despre scandalul de la Legea Pensiilor: "O cruce pe care am acceptat să o duc".

Anastase, despre scandalul de la Legea Pensiilor: "O cruce pe care am acceptat să o duc".

01 Iun 2011   •   05:30

Invitata in cadrul emisiunii "Stirea zilei" de la Antena 3, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a oferit mai multe explicatii cu privire la acuzatiile de frauda de la votul pe Legea Pensiilor din 15 octombrie 2010. Anastase a spus ca aceasta intamplare "ma va marca pe mine ca om politic", fiind "o cruce pe care am acceptat sa o duc".

"In momentul in care presa a sesizat ca ar putea sa fie o neregula acolo, m-am dus eu, nu altcineva, in fata Parlamentului si am solicitat reluarea votului. Am suspus la vot cu toti parlamentarii prezenti. Au spus nu. Foarte mult timp de acum inainte, cu siguranta, acest lucru ma va marca pe mine ca om politic. Este o cruce pe care am acceptat sa o duc. Va dura mult timp pana voi reusi sa depasesc acest moment", a declarat prim vicepresedintele PDL.

Roberta Anastase a mentionat ca este constienta de imaginea pe care o are in ochii lumii ca si om politic in urma acestei intamplari, dar ca spera ca in viitor sa o poata remedia prin desfasurarea unor activitati corecte ca si presedinte al Camerei Deputatilor.



PDL nu ia in considerare, in acest moment, schimbarea Guvernului

"Fiecare partid isi face propriile lui analize. Si sunt permanent facute aceste analize. Noi (PDL - n.r.) acum nu discutam si nu luam in considerare, in acest moment, schimbarea Guvernului", a afirmat prim-vicepresedintele democrat-liberal, la Antena 3.sunt multe lucruri bune de spus despre actualul Cabinet condus de Emil Boc.

La intrebarea daca acest Guvern este bun, Roberta Anastase a spus ca, din punctul sau de vedere, sunt multe lucruri bune de spus despre actualul Cabinet. "Incet-incet, iesim din furtuna. Si, pana la urma, rezultatele sunt convinsa ca se vad. E adevarat ca am mers cu niste decizii care au fost dureroase pentru angajatii platiti de la bugetul de stat. Dar, in egala masura, nu cred ca exista om care sa nu spuna ca era nevoie de reducerea aparatului bugetar. Sunt decizii care s-au luat nu numai in Romania, dar peste tot in lume", a afirmat Roberta Anastase. (V.M.)

×