x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anca Dragu a fost revocată. Urmează alegerea noului președinte al Senatului

Anca Dragu a fost revocată. Urmează alegerea noului președinte al Senatului

23 Noi 2021   •   12:24
Anca Dragu a fost revocată. Urmează alegerea noului președinte al Senatului
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE Robert Cazanciuc și-a anunțat demisia din funcția de secretar al Senatului, Radu Oprea din funcția de chestor, Gabriela Firea din funcția de vicepreședinte, Vasile Dîncu din funcția de vicepreședinte. 

Lucian Romașcanu a anunțat noile propuneri: vicepreședinti Paul Stănescu, Robert Cazanciuc, Ion Mocioalcă secretar, Marius Dunca chestor. 94 de senatori au votat pentru numirea acestora în funcție.

Update Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului cu 82 de voturi pentru, ”contra” 24, abțineri 9, nu votez 0. 

Stire initiala Lidera USR Anca Dragu ar putea fi revocată din funcția de președinte al Senatului. Alina Gorghiu a anunțat că revocarea se află pe ordinea de zi.

 

”Este un singur punct pe ordinea de zi de la ora 12:00, și anume revocarea președintelui Senatului. Nu e vreo pedeapsă, e o chestiune firească, de normalitate, când se schimbă majoritatea, este democratic. Am invocat articolul 62 din Constituția României, regulamentul Senatului, o decizie a CCR, numărul 601” a declarat Alina Gorghiu, adăugând: ”Nu e nicio problemă că nu și-a dat demisia, chiar dacă așa era elegant”. 

Ea a anunțat că Florin Cîțu este susținut la șefia Senatului de PSD, PNL și UDMR. 

×
Subiecte în articol: anca dragu alina gorghiu