x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Dacă Ponta o desemnează pe Kovesi, ce facem, rupem USL? Poate e şi asta o variantă

Antonescu: Dacă Ponta o desemnează pe Kovesi, ce facem, rupem USL? Poate e şi asta o variantă

01 Apr 2013   •   08:57
Antonescu: Dacă Ponta o desemnează pe Kovesi, ce facem, rupem USL? Poate e şi asta o variantă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că PNL nu susţine varianta desemnării Codruţei Kovesi ca şef la DNA, în cazul în care aceasta va fi propusă de premierul Victor Ponta, interimar la Justiţie.

"În momentul în care doamna Mona Pivniceru a făcut personal opţiunea fermă pentru Curtea Constituţională, în acel moment, premierul a solicitat acest interimat (la Ministerul Justiţiei - n.r.) şi mie îmi pare că, atât cât suntem în continuare în alianţă, nu putem refuza premierului acest drept", a declarat Crin Antonescu.

Întrebat cum va reacţiona PNL dacă Ponta o propune pe Kovesi ca şef al DNA, Antonescu a răspuns: "Categoric acest lucru nu va fi susţinut de PNL, va fi în dezacord cu PNL. Mai departe, ce să facem, să rupem USL? Poate e şi asta o variantă", a spus liderul PNL, adăugând că nu numirea lui Kovesi este reala problemă, ci compromisurile cu Traian Băsescu. 

"Teama mea cea mai mare nu e nici măcar aceea că premierul Ponta o poate numi pe Kovesi, teama mea e că putem continua să o ducem aşa. Băsescu, ca agresor al sistemului democratic din România, vreme de opt anişori zi de zi, nu mai poate fi un partener nicio secundă de compromis – în sensul curent, în sensul bun, în sensul democratic", a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a adăugat că negocierile pe această temă cu Băsescu duc, într-adevăr, la politizarea justiţiei.

"În momentul în care intrăm în negociere, facem de fapt, după părerea mea, exact ceea ce ne batem cu cărămida în piept, se bate Traian Băsescu, ne-am bătut şi noi, şi ne bate cu cărămida în cap Comisia Europeană, şi anume: politizăm justiţia. Negociere între doi factori politici, acceptarea terenului şi regulilor pe care Traian Băsescu spune - nu, trebuie să propuneţi măcar jumătate să fiu de acord, să fie omul meu, că altfel nu semnez - , asta este direct politizarea justiţiei, chiar dacă am convingerea că Victor Ponta nu vrea să-şi tragă jumătate din parchete în sfera sa de influenţă politică, nici vorbă, sunt convins că nu vrea să facă asta, dar intrarea într-o asemenea zonă asta înseamnă", a mai spus Antonescu.

×