x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Dacă voi fi ales preşedinte, voi avea un singur mandat"

Antonescu: "Dacă voi fi ales preşedinte, voi avea un singur mandat"

07 Noi 2009   •   00:00
Antonescu: "Dacă voi fi ales preşedinte, voi avea un singur mandat"

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, la Satu Mare, că, în cazul în care va fi ales preşedinte al României, va avea un singur mandat, în care va face toate lucrurile pe care le promite, iar apoi cariera sa politică se va termina.



"Dacă voi fi ales preşedinte, voi avea un singur mandat, voi face în acesta toate lucrurile pe care promit să le fac, după aceea cariera mea politică se va termina", a spus Antonescu, pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare, informează Mediafax. El a argumentat spunând că nu se poate face nimic "dacă gândul stă la al doilea mandat", fapt pe care a spus că l-a observat la actualul şef al statului.

"Nu am ambiţii disproporţionate, România nu e America", a afirmat el, adăugând apoi că în SUA un politician care ajunge preşedintele ţării nu revine apoi la funcţia de lider de partid sau senator.

Antonescu a menţionat că un alt pas pe care îl va face este acela de a da României un guvern care să servească interesul naţional în acest moment de criză economică, politică, instituţională şi morală.

"România e capabilă să aibă un preşedinte cumsecade, nu în sensul blândeţii, ci de a şti să se conformeze unor reguli ale bunului simţ, şi un guvern cumsecade, care să lucreze pentru români şi să se dedice intereselor acestei ţări", a spus el.

Antonescu a spus că are o propunere de premier pe care "numai arbitrariul preşedintelui a făcut să nu fie pusă în fapt", el referindu-se la Klaus Iohannis.

"E o propunere de lungă durată pe care o voi pune în aplicare când voi ajunge preşedinte, e vorba de un om care ne trebuie acum nouă, românilor, un om care a dovedit că poate face dintr-un oraş oarecare probabil singurul oraş european din România. Un om care are prestigiu şi încrederea în ţară şi în afara ei. Este un om independent din punct de vedere politic şi va putea să fie liber de toate presiunile pe care partidele le fac. Acest guvern va fi unul politic, pentru că avem nevoie de formula democratică cea mai eficientă, susţinut ferm de o majoritate parlamentară care trebuie să fie sufletul democraţiei româneşti", a spus Antonescu.

Crin Antonescu se află, sâmbătă, în campanie electorală la Satu Mare, unde a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri, iar apoi a susţinut un discurs la Teatrul de Nord, în faţa simpatizanţilor. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic