x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Decizia lui Băsescu este una iresponsabilă şi prelungeşte criza"

Antonescu: "Decizia lui Băsescu este una iresponsabilă şi prelungeşte criza"

15 Oct 2009   •   00:00

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-l desemna ca premier pe Lucian Croitoru este una iresponsabilă, care duce la prelungirea crizei, spunând că dacă va fi ales şef al statului îl va numi prim-ministru pe Klaus Iohannis.





"PNL are foarte clar în minte paşii pe care trebuie să-i facă. Eu şi PNL nu ne vom lăsa intimidaţi de noua încercare a lui Traian Băsescu de a ne convinge pe toţi că trăim într-o ţară guvernată de bunul lui plac. Voi solicita o şedinţă comună a Camerelor Parlamentului care să dezbată situaţia politică ce s-a creat în România prin refuzul preşedintelui de a ignora hotărârea unei majorităţi parlamentare în termeni constituţionali. În urma acestei dezbateri voi propune Camerelor reunite o hotărâre, ceea ce ce conform Constituţiei camerele pot adopta, care să dovedească şi în acest fel că există o majoritate care susţine un om care poate fi desemnat ca prim ministru în persoana lui Klaus Iohannis", a spus Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că liberalii vor sesiza CC în temeiul articolului 146 din Constituţie.
"Cred că se poate sesiza CCR pe temeiul art 146 alieantul e din Constituţie care dă Curţii Constituţionale prerogativa de a arbitra conflicte între instituţiile statului. Ne aflăm într-un moment în care cineva (...) trebuie să ne spună dacă trăim într-un stat în care Guvernele sunt investite şi eventual demise de Parlament sau într-un stat în care trebuie să ne conformăm cu toţii voinţei unui singur om şi unei minorităţi - PNL - care e aservită", a spus Antonescu.

×
Subiecte în articol: politic