x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu, despre negocierile pentru formarea guvernului: Nu a fost niciun moment de criză

Antonescu, despre negocierile pentru formarea guvernului: Nu a fost niciun moment de criză

de Mediafax    |    01 Mai 2012   •   06:18
Antonescu, despre negocierile pentru formarea guvernului: Nu a fost niciun moment de criză

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, la Antena 3, ca in discutiile pentru formarea Guvernului, purtate cu premierul desemnat, Victor Ponta, au fost cele mai putine divergente de cand exista USL, el precizand ca nu a fost nicio criza.

'Maine (marti, nr), pe vremea asta, va spun clar si luati aminte, veti afla din gura premierului desemnat componenta cu nume si renume a acestui Guvern', a adaugat copresedintele USL.

Antonescu a recunoscut, indirect, ca au existat divergente, in trecut, in interiorul USL, afirmand ca dialogul dintre el si Victor Ponta privind componenta noului executiv reprezinta, de cand este in USL, 'probabil, discutiile in care au avut cele mai putine divergente sau diferente de pareri'. Co-presedintele USL a facut comparatie cu 'momente precum alegerea candidatilor la locale sau reactii la anumite momente politice'.

Presedintele PNL a aratat ca nu au fost "prea multe variante" de Guvern, pentru ca el si Ponta s-au inteles destul de repede asupra componentei. 'Ceea ce a propus Victor Ponta, ca impartire de ministere, mi s-a parut absolut judicios si am fost de acord de indata. Am mai facut doar, ulterior, datorita personajelor care ocupau, ca sa spun asa niste schimbari de comun acord in structura ministerului sau a persoanei', a adaugat Antonescu. Despre prezenta in Guvern a unor fosti ministri din actualul Executiv, precum Catalin Predoiu si Leonard Orban, Antonescu a spus: 'Am avut despre aceasta o discutie si avem si eu si Victor Ponta aceeasi parere'. El a tinut doar sa spuna ca 'nimeni din gasca lui Basescu nu va fi in vreo structura de putere a USL'.

Antonescu a mai spus ca este vorba despre un guvern care va avea un singur premier si in care ministrii liberali nu vor avea o dubla comanda.

Anastase trebuie schimbata, Blaga poate ramane la sefia Senatului

Referitor la conducerea celor doua camere ale Parlamentului, in conditiile preluarii Puterii de catre USL, Crin Antonescu, a declarat exista 'vointa politica' de a o schimba din functie pe presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. 'Este o veche discutie, in Camera, pentru ca exista si motive. Despre Vasile Blaga, motive de comportament trebuie sa fiu corect si sa spun ca nu exista", a declarat Antonescu.

Antonescu a mai afirmat ca nu a negociat cu UNPR pentru sustinerea initiativei USL de schimbare din functie a Robertei Anastase.

De asemenea, Crin Antonescu a tinut sa respinga ideea potrivit careia in USL se discuta preluarea functiei de presedinte al Senatului de catre presedintele PNL, in contextul unei posibile suspendari din functie a sefului statului.

El a aratat ca nu are printre obiectivele sale sa ajunga presedinte al Senatului si a amintit ca USL l-a propus pe Titus Corlatean pentru preluarea acestei functii, cand Mircea Geoana a pierdut-o.

×