x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu, despre situaţia din plen: Cred că e o istorioară despre cine are cuvânt, cine e mincinos

Antonescu, despre situaţia din plen: Cred că e o istorioară despre cine are cuvânt, cine e mincinos

de Mediafax    |    17 Dec 2013   •   16:23
Antonescu, despre situaţia din plen: Cred că e o istorioară despre cine are cuvânt, cine e mincinos

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a fost întrebat, marţi, despre situaţia din Parlament, unde PSD nu participă la votul privind numirea unui preşedinte interimar la TVR, el arătând că "este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi cine este mincinos".

"Am avut ieri o discuţie despre cuvânt şi despre minciună. Pentru cine nu era clar, poate vedem şi ce s-a întâmplat de ieri până azi. Noi am avut ieri o propunere din partea grupului PSD pentru Curtea Constituţională - a fost vorba de un fost coleg din Senat, domnul senator Greblă, jurist, fost preşedinte al Comisiei Juridice", a spus Antonescu.

El a arătat că s-a pus problema la acel moment a unei neîncrederi în legătură cu înţelegerile politice şi că a spus că nu se pune problema în termeni de trocuri.

"Eu am spus ca preşedinte de partid şi ca preşedinte al Senatului că nu judecăm aşa. Nici judecătorii la Curte, nici preşedintele TVR nu se pun pe astfel de trocuri", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL a fost de acord cu propunerea lui Greblă la CC, pe care a şi votat-o luni în plen.

Antonescu a spus că, referitor la TVR, Ponta a spus luni că PSD nu are un candidat şi că PSD va susţine candidatul PNL.

"L-aţi auzit pe domnul Ponta ieri spunând clar în faţa dumneavoastră că nu au candidat şi că vor susţine candidatul propus de PNL", a spus Antonescu.

El a adăugat că şi liderul grupului din Senat al PNL, Puiu Haşotti, a relatat marţi despre faptul că senatorul PSD Ilie Sârbu şi-a dat cuvântul că PSD va vota candidatul PNL la TVR.

"L-am propus pe domnul Rareş Bogdan care a trecut cu brio de audierea în comisii şi e un raport favorabil, un vot favorabil al celor două comisii. Au dispărut domnii de la PSD din plen. Cred că este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi despre cine e mincinos", a conchis Antonescu.

El a evitat să facă alte declaraţii pe această temă. 

×