x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Este exclusă orice alianţă între mine şi Băsescu, nu îl susţin în turul doi

Antonescu: Este exclusă orice alianţă între mine şi Băsescu, nu îl susţin în turul doi

23 Noi 2009   •   00:00

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că este exclusă orice alianţă între el şi Traian Băsescu, subliniind că nu îl va susţine pe acesta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, întrucât un nou mandat de şef al statului pentru acesta este "cel mai rău lucru pentru valorile democraţiei".





"Este exclusă orice colaborare cu Traian Băsescu, este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu", a spus Antonescu.

De asemenea, el a spus că orice colaborare cu PDL este exclusă.

El l-a criticat, de altfel, pe actualul şef al statului şi a spus că acesta "nu este un candidat de dreapta", ci un candidat "populist".

Antonescu a mai spus şi că Traian Băsescu este "pericolul şi răul cel mai mare pentru valorile democraţiei".

"Aş dori să fac nişte precizări. Eu sunt om politic care am spus că sunt altfel şi voi face o campanie altfel şi am spus că atâta vreme cât mă voi afla în fruntea PNL şi pe scena publică voi acţiona consecvent, dar altfel decât majoritatea politicienilor români. Astăzi, când aud din toate părţile comentarii şi aşteptări în legătură cu trocuri, cu negocieri, cu funcţii, cu posturi, cu propuneri, vreau să fie clare câteva lucruri. În primul rând, rămâne valabil ceea ce am spus de câţiva ani, de la începutul campaniei electorale şi în timpul campaniei: este exclusă orice colaborare cu Traian Băsescu, este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu", a spus Antonescu.

Liderul PNL a explicat că este exclusă orice susţinere a lui Băsescu atât de către el, cât şi de către votanţii săi. El a apreciat că actualul şef al statului "nu este un candidat de dreapta", ci un candidat "populist". Antonescu a mai spus şi că Traian Băsescu este "pericolul şi răul cel mai mare pentru valorile democraţiei".

"Traian Băsescu vorbea aseară despre victoria candidaţilor de dreapta. Din punctul meu de vedere, Traian Băsescu nu este un candidat de dreapta. Asocierea pe care domnisa sa a făcut-o aseară nu are niciun fel de temei. N-am avut niciun fel de discuţii cu Băsescu, deşi propuneri au existat. Nu am avut şi nu voi avea, Traian Băsescu nu e un candidat de dreapta, ci un candidat populist, un om care a buzat şi va abuza în continuare, dacă va rămâne preşedinte, de tot ce înseamnă regulă democratică şi e de departe pericolul cel mai mare pentru România în acest monent", a afirmat Antonescu, menţionând că "un al doilea mandat ar fi dramatic şi ar periclita grav soarta democraţiei şi societăţii româneşti".

Liberalul a mai spus că nu ştie pe ce se întemeiază speculaţiile unor oameni din presă în sensul înţelegerilor sale cu Băsescu. "Repet, azi, foarte clar că e exclusă orice colaborare între mine şi Traian Băsescu şi e exclusă susţinerea lui Traian Băsescu în turul doi", a subliniat liderul PNL.

De asemenea, el a spus că orice colaborare cu PDL este exclusă, atâta vreme cât este condus fie de la Cotroceni, fie din Modrogan de Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic