x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Niciun eveniment politic nu a fost mai îngrijorător pentru România decât ce se întâmplă acum în Ucraina

Antonescu: Niciun eveniment politic nu a fost mai îngrijorător pentru România decât ce se întâmplă acum în Ucraina

de Agerpres    |    20 Feb 2014   •   23:02
Antonescu: Niciun eveniment politic nu a fost mai îngrijorător pentru România decât ce se întâmplă acum în Ucraina

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că niciun eveniment politic nu a fost mai îngrijorător pentru România decât ceea ce se întâmplă acum în Ucraina.

"Eu cred că de la războaiele din fosta Iugoslavie din anii '90 niciun eveniment politic nu a fost mai îngrijorător pentru România decât ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. E e vorba şi de mizele uriaşe, de amplitudinea acestui conflict şi de dificultatea de a se întrevede soluţii din afară. Eu cred că o rezolvare din afară a conflictului este greu de imaginat şi probabil chiar deloc de dorit, aici nu mai avem de-a face cu o miză moderată, cu o miză simbolică, avem de-a face cu o ţară foarte mare în care un număr semnificativ de cetăţeni ai ţării doreşte să o ia înspre Vest şi o ţară care pentru una din marile puteri ale lumii, Rusia, este o zonă de influenţă vitală", a spus Antonescu la Realitatea TV.

El a adăugat că deja avem o temă îngrijorătoare care ne priveşte şi anume capacitatea redusă a Uniunii Europene de a preveni, de a interveni, de a juca un rol mai important în acest tip de conflicte.

Antonescu a mai spus că subiectul Ucraina a fost discutat şi în cadrul întâlnirii sale cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, discuţie în care i s-a confirmat o idee mai veche, respectiv rolul foarte important pe care România ar putea să-l joace din poziţia sa de ţară de graniţă NATO în această zonă a lumii. 

×
Subiecte în articol: crin antonescu violente ucraina