x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "PNL nu împărtăşeşte poziţia FMI în domeniul legii pensiilor şi salarizării unice"

Antonescu: "PNL nu împărtăşeşte poziţia FMI în domeniul legii pensiilor şi salarizării unice"

29 Oct 2009   •   00:00
Antonescu: "PNL nu împărtăşeşte poziţia FMI în domeniul legii pensiilor şi salarizării unice"

Partidul Naţional Liberal nu este de acord cu anumite legi convenite deja de Guvernul României cu Fondul Monetar Internaţional, cum ar fi legea pensiilor şi cea a salarizării unice, dar este dispus să continue colaborarea cu reprezentanţii fondului, a declarat astăzi liderul liberal, Crin Antonescu, după întânirea cu membrii delegaţiei acestui for internaţional.



În ceea ce priveşte posibilitatea încheierii unui acord între FMI şi partidele politice româneşti, Antonescu a precizat că partidul său nu a încheiat vreo înţelegere în acest sens, deoarece nici nu îl cunoaşte şi nici nu a împiedicat fostul guvern să îşi asume responsabilitatea acestuia.

"E clar că punctele noastre de vedere diferă în mai multe privinţe, un exemplu este Legea pensiilor, dar şi unele aspecte din Legea salarizării. Nu noi suntem de vină că nu avem un guvern care să aibă calitatea de a veni cu un proiect de buget. Noi am construit încă de acum o lună o majoritate guvernamentală, care să poată veni cu un buget, care să poată discuta cu puteri depline cu FMI. Nu noi putem schimba situaţia că CCR a amânat luarea unei decizii în legătură cu mai multe pachete de legi. Am arătat căceea ce depinde de noi, suntem gata să facem cu condiţia de a nu renunţa la programul nostru care cuprinde o serie de reduceri de taxe", a declarat Crin Antonescu, citat de Antena3.

Preşedintele PNL a adăugat însă că îşi doreşte încă o întâlnire cu reprezentanţii FMI în care liberalii să îşi asume responsabilitatea pentru ceea ce este de făcut pe viitor. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic