x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Ponta a fost prezentat ca un căpcăun naţionalizator, mâncător de proprietate. S-a exagerat

Antonescu: Ponta a fost prezentat ca un căpcăun naţionalizator, mâncător de proprietate. S-a exagerat

11 Mai 2013   •   13:17
Antonescu: Ponta a fost prezentat ca un căpcăun naţionalizator, mâncător de proprietate. S-a exagerat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, crede că premierul Victor Ponta a fost prezentat pe nedrept ca un "căpcăun naţionalizator, mâncător de proprietare", afirând că s-a exagerat în prezentarea intenţiilor prim-ministrului cu privire la confiscarea proprietăţilor ilicite, informează mediafax.ro.

"Eu vreau să spun din capul locului că s-a exagerat, cred, şi declaraţia şi, categoric, s-au exagerat şi intenţiile premierului, care a fost prezentat aşa, în ultimele zile, ca un fel de căpcăun naţionalizator, mâncător de proprietate. Nu e cazul. Cunosc foarte bine convingerile lui Victor Ponta în această privinţă", a spus Antonescu.

Liderul liberal a precizat că Ponta a făcut referire doar la posibilitatea, care există şi în alte ţări, ca în cazuri extrem de grave, de fraudă, de infracţiuni sau de încălcări extrem de grave de lege care implică şi astfel de aspecte să se examineze varinate de confiscare.

"E numai o direcţie de discuţie pe care o vom avea, vom vedea ce se întâmplă, cunoaşteţi foarte bine poziţia PNL în apărarea proprietăţii. Nu a fost niciodată confundată această poziţie cu apărarea cu orice preţ a unor bunuri acumulate în mod ilegal în detrimentul altora sau prin încălcarea legii. Deci nu e niciun fel de motiv de coliziune", a spus Antonescu.

El a arătat că în USL vor fi purtat aceste discuţii pentru a se găsi cel mai bune nunaţe politice şi juridice, el dând asigurări că textul actual al Constituţiei, referitor la proprietate, nu va avea de suferit.

"Vom acea aceste discuţii, vom găsi cele mai bune nuanţe politice şi juridice şi în nicun caz proprietatea, aşa cum este ea consfinţită şi apărară în actualul text al Constituţiei, nu va avea de suferit", a spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu i s-ar părea excesiv ca în anumite situaţii să fie confiscate maşinile şi motocicletele, ca sancţiune pentru abateri rutiere grave. 

×