x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Programul Senatului să dureze toată săptămâna, o săptămână pe lună să fie în teritoriu

Antonescu: Programul Senatului să dureze toată săptămâna, o săptămână pe lună să fie în teritoriu

de Mediafax    |    02 Sep 2013   •   21:49
Antonescu: Programul Senatului să dureze toată săptămâna, o săptămână pe lună să fie în teritoriu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni, în prima şedinţă a sesiunii de toamnă, că ar fi momentul ca Senatul să aibă un program de lucru care "să se întindă pe durata întregii săptămâni, iar activităţii din teritoriu să îi fie alocată o săptămână din lună".

"Trebuie să ne gândim să dăm mai multă predictibilitate activităţii parlamentare şi să ne organizăm altfel programul de lucru la nivelul Senatului. Publicul ne reproşează şi, uneori, pe bună dreptate, că muncim în Senat doar două zile pe săptămână şi, uneori, nici acelea pline", a afirmat Antonescu.

Potrivit preşedintelui Senatului, ar fi momentul să fie gândit un program în care o săptămână să fie alocată plenului, o săptămână activităţii de control parlamentar şi una comisiilor, eventual grupurilor parlamentare, urmând ca ultimul interval din lună să fie dedicat activităţii în circumscripţiile parlamentare.

"Multe dintre Parlamentele din lume, inclusiv Parlamentul European, lucrează după un asemenea program şi este o temă pe care o supun reflecţiei dumneavoastră", a adăugat Crin Antonescu. 

×
Subiecte în articol: crin antonescu program senat